Cozonac cu nuca

de georgeta_v in Dulciuri, 3 Ian 2014 | 946 vizualizari

 

pufos si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 500-600 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 10 g sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat, 2 pliculete
  • 500 g nuca
  • miere de albine
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

INCEPEM CU ALUATUL DE COZONAC : intr-un castron punem laptele cald,adaugam zaharul,drojdia,2 oua intregi,sare,ulei jumate din unt (topit),coaja de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura din lemn,dupa care adaugam treptat faina.


Urmeaza framantatul aluatului,etapa cea mai importanta, care dureaza minim 30 de minute.Adaugam treptat untul topit si framantam in continuu pana ce acesta se incorporeza in aluat.


Punem aluatul la dospit timp de 60 de minute, undeva la loc cald.


PREPARAREA UMPLUTURII:nuca am pus-o la cuptor pentru 10-15 minute,apoi am tocat-o marut.Peste nuca am adaugat 2 albusuri batute spuma, miere de albine,stafide si 100 ml lapte.Se amesteca pana devine o pasta .


REVENIM LA ALUAT:impartim aluatul in 2 parti egale.Ungem suprafate de lucru cu ulei si intindem aluatul.Peste foile formate punem umplutura si rulam,obtinand astfel 2 cozonaci.Se aseaza cozonacii in tavile tapetate cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30-40 minute.Inainte de a pune cozonacii la cuptor unge-i cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.


Se coc in cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.Dupa ce s-au copt,se scot din tavi si se tin acoperiti cu un prosop timp de 20 minute,apoi pot sa fie serviti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

05.01.2014, 20:32

Felicitari Georgeta
Minunat cozonacul si foarte fain prezentata reteta
te asteptam si cu alte retete

georgeta_v 1

05.01.2014, 22:07

multumesc!ma straduiesc sa iasa cat de bine.

diaconta 1

07.01.2014, 22:10

Si chiar ti-a reusit mai ales ca eu stiu ca e foarte greu sa-ti iasa un cozonac foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat