Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Dec 2020 | 3291 vizualizari

 

O reteta de biscuiti extra deliciosi pe care i-am preparat dupa o reteta germana. Asa ca i-am inscris in categoria "retete festive de iarna" 

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • 500 gr faina
  • 40 ml apa rece
  • esenta de vanilie
  • gem de caise

Ingrediente bezea:

  • 2 albusuri
  • 130 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar tos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem:

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.

Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare si lucioasa. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.

Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.

Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Folositi un gem/ marmelada din comert pentru ca nu are bucati de fruct si se poate folosi cu usurinta la biscuiti.

2

Se pastreaza chiar si 2 saptamani fara sa fie tinuti in cutii ermetic inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trio Cioco