Desert la cupa cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Iun 2017 | 2743 vizualizari

 

Cand iti vin poftele, pai iti vin si nu-i bine sa le ignori.....

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • 650 ml lapte
  • 80 g unt cu peste 80% grasime Pilos
  • Frisca
  • 350 g smantana dulce ( este foarte groasa )
  • 60 g zahar pudra
  • 60 ml lapte rece
  • capsuni
  • pepite de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa cu capsuni:

Mai intai, pregatim crema.

Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se ingroasa, apoi asezam castronul in chiuveta ca apa rece, adaugam si untul, omogenizam si amestecam pana incepe sa se raceasca suficient cat sa putem sa asezam in cupe crema.

Pregatim cupele ( 5 mi-au iesit mie, oricum atatea cupe aveam), asezam 3 capsuni in fiecare cupa, adaugam un polonic cu crema, apoi asezam pe margine capsuni si presaram pepite de ciocolata. Adaugam si restul de crema si apoi ornam cu frisca , capsuni si pepite de ciocolata.

Frisca.

Intr-un bol, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si mixam cat sa obtinem o frisca ferma, atentie nu mai mult ca riscam sa se transforme in unt...

Dam la frigider cupele 1/2 ora si apoi putem sa servim, daca nu avem rabdare, servim imediat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza