Desert la cupa cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Iun 2017 | 1915 vizualizari

 

Cand iti vin poftele, pai iti vin si nu-i bine sa le ignori.....

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • 650 ml lapte
  • 80 g unt cu peste 80% grasime Pilos
  • Frisca
  • 350 g smantana dulce ( este foarte groasa )
  • 60 g zahar pudra
  • 60 ml lapte rece
  • capsuni
  • pepite de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa cu capsuni:

Mai intai, pregatim crema.

Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se ingroasa, apoi asezam castronul in chiuveta ca apa rece, adaugam si untul, omogenizam si amestecam pana incepe sa se raceasca suficient cat sa putem sa asezam in cupe crema.

Pregatim cupele ( 5 mi-au iesit mie, oricum atatea cupe aveam), asezam 3 capsuni in fiecare cupa, adaugam un polonic cu crema, apoi asezam pe margine capsuni si presaram pepite de ciocolata. Adaugam si restul de crema si apoi ornam cu frisca , capsuni si pepite de ciocolata.

Frisca.

Intr-un bol, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si mixam cat sa obtinem o frisca ferma, atentie nu mai mult ca riscam sa se transforme in unt...

Dam la frigider cupele 1/2 ora si apoi putem sa servim, daca nu avem rabdare, servim imediat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

kytz 1

06.06.2017, 07:54

Bun desert! 🍓🍓🍓

mihaelar63 1

06.06.2017, 17:35

Mie imi trebuie doar doua cupe dintr-acestea

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:39

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri spritate, fragede si aromate