Desert la cupa cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Iun 2017 | 2862 vizualizari

 

Cand iti vin poftele, pai iti vin si nu-i bine sa le ignori.....

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • 650 ml lapte
  • 80 g unt cu peste 80% grasime Pilos
  • Frisca
  • 350 g smantana dulce ( este foarte groasa )
  • 60 g zahar pudra
  • 60 ml lapte rece
  • capsuni
  • pepite de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa cu capsuni:

Mai intai, pregatim crema.

Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se ingroasa, apoi asezam castronul in chiuveta ca apa rece, adaugam si untul, omogenizam si amestecam pana incepe sa se raceasca suficient cat sa putem sa asezam in cupe crema.

Pregatim cupele ( 5 mi-au iesit mie, oricum atatea cupe aveam), asezam 3 capsuni in fiecare cupa, adaugam un polonic cu crema, apoi asezam pe margine capsuni si presaram pepite de ciocolata. Adaugam si restul de crema si apoi ornam cu frisca , capsuni si pepite de ciocolata.

Frisca.

Intr-un bol, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si mixam cat sa obtinem o frisca ferma, atentie nu mai mult ca riscam sa se transforme in unt...

Dam la frigider cupele 1/2 ora si apoi putem sa servim, daca nu avem rabdare, servim imediat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda