Cozonac cu nuca

de cristeena20 in Prajituri, 22 Apr 2014 | 824 vizualizari

 

Desi acest cozonac nu a iesit cum as fi vrut eu, la final a devenit un cozonac delicios si apreciat la masa de Paste, drept pentru care am vrut sa impartasesc cu voi reteta folosita de mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt topit
  • 150 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 3 vanilii
  • coaja de lamaie
  • Pt umplutura:
  • 300 gr nuca macinata;
  • 2 linguri cacao,
  • 300 gr zahar;
  • 3 albusuri ;
  • esenta de rom,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:))


- Preparam maiaua din : drojdia proaspata , laptele caldut, 1 lta zahar, 1 lingura faina - se amesteca si se lasa sa se umfle drojdia putin.


- Intr-un bol punem faina cernuta adaugam zaharul, galbenusurile si turnam maiaua . Incepem sa framantam bine (din pacate eu nu am robot de framantat si am facut cu mainile totul, ceea ce nu e foarte usor). In timp ce framantam adaugam treptat untul topit . Aluatul se framanta bine cca 20-30 minute, pana se dezlipeste de pe peretii vasului si devine un aluat usor de lucrat. Se acopera vasul cu un prosop si se tine la loc cald si ferit de curent cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.


- Scoatem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si impartim in doua. Intindem intr-o foaie potrivit de subtire , punem umplutura in strat generos si rulam .


- Intr-o tava de chec punem hartie de copt si asezam cu grija cozonacul . Ungem deasupra cu un ou batut si mai lasam sa creasca cca 20 minute la loc cald. Apoi dma la cuptorul incins pt cca 45 minute, cand devine maroniu deasupra.


Umplutura: macinam nuca si amestecam cu zaharul, coaja de lamaie, cacao si vanilia. BAtem albusurile spuma si adaugam 2 linguri de zahar. Amestecam toate impreuna.Punem si esenta de rom daca ne place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

simonacallas 1

22.04.2014, 17:18

Satisfyyourcravings 1

22.04.2014, 20:58

Cel cu nuca imi place cel mai mult!

MIUTA 1

23.04.2014, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34