Prajitura cu nuca de cocos (3)

de diana_k in Prajituri, 7 Iun 2013 | 22888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta pentru o tava de 30/21cm
  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 160 g zahar,
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 100 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA:
  • 800 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g gris fin
  • 120 g nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • GLAZURA:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos (3):

Am mixat albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi am incorporat pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul si la urma faina si praful de copt. Am impartit compozitia in doua, o parte am amestecat-o cu cacao si am turnat-o in tava. Am copt blatul pe trei sferturi, cam 15 minute, la 180 grade C cu ventilatia pornita.


Intre timp laptele l-am pus la fiert cu zaharul, am turnat grisul in ploaie si am lasat sa dea un clocot. Am pus cocosul si esenta de vanilie.


Am scos blatul din cuptor, am intins usor crema, am turnat restul de compozitie de blat si am bagat prajtura la cuptor pentru inca 20 de minute la 180 grade .

Calda, am glazurat prajitura cu ciocolata topita impreuna cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos (3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ina 1

07.06.2013, 14:56

Imi plac mult prajiturile cu nuca de cocos!

mihaelar63 1

07.06.2013, 17:28

Imi plac praji cu nuca de cocos de sunt lesinata dupa ele

mena29 1

08.06.2013, 08:44

Mmm,ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lamingtons - Prajitura tavalita