Prajitura cu nuca de cocos (3)

de diana_k in Prajituri, 7 Iun 2013 | 30321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta pentru o tava de 30/21cm
  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 160 g zahar,
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 100 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA:
  • 800 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g gris fin
  • 120 g nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • GLAZURA:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos (3):

Am mixat albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi am incorporat pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul si la urma faina si praful de copt. Am impartit compozitia in doua, o parte am amestecat-o cu cacao si am turnat-o in tava. Am copt blatul pe trei sferturi, cam 15 minute, la 180 grade C cu ventilatia pornita.

Intre timp laptele l-am pus la fiert cu zaharul, am turnat grisul in ploaie si am lasat sa dea un clocot. Am pus cocosul si esenta de vanilie.

Am scos blatul din cuptor, am intins usor crema, am turnat restul de compozitie de blat si am bagat prajtura la cuptor pentru inca 20 de minute la 180 grade .

Calda, am glazurat prajitura cu ciocolata topita impreuna cu frisca. 
         

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos (3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ina 1

07.06.2013, 14:56

Imi plac mult prajiturile cu nuca de cocos!

mihaelar63 1

07.06.2013, 17:28

Imi plac praji cu nuca de cocos de sunt lesinata dupa ele

mena29 1

08.06.2013, 08:44

Mmm,ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimoza