Cozonac cu nuci,migdale si stafide

de Copiosus in Prajituri, 19 Feb 2013 | 1434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 3 galbenusuri;
  • un plic si jumatate de drojdie uscata(cam 10 g.);
  • 100 g. zahar;
  • 200 ml.lapte;
  • 60 g.unt;
  • 500 g faina;
  • o lingurita sare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g.nuca;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g.stafide;
  • 3 albusuri;
  • 2 linguri cacao;
  • zahar,dupa gust;
  • esenta de rom.
  • un galbenus si trei linguri de lapte,pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuci,migdale si stafide:

Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, faina si la sfarsit, drojdia. Se foloseste programul de framantat si se asteapta. Dupa terminarea programului, se mai lasa aluatul inauntru o jumatate de ora.


Intre timp se pregateste umplutura. Se macina nucile si migdalele (eu nu le-am facut foarte marunte). Se bat putin albusurile pana devin spuma, se adauga nucile si migdalele, stafidele, zaharul, in functie de cat se doreste de dulce (eu am pus trei linguri de fructoza in loc de zahar), cele doua linguri de cacao si o esenta de rom. Se amesteca bine si se lasa deoparte.


Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in doua parti. Eu am facut un cozonac impletit si unul rasucit. Pentru cel impletit, se ia o jumatate din aluat, se imparte in doua si se intind doua foi, lungi cat tavile de cozonac. Se ung cu jumatate din umplutura si se ruleaza. Cele doua rulouri se unesc la un capat si se impletesc. Cozonacelul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se ia cealalta jumatate de aluat si se intinde o foaie mai mare, se unge cu compozitia ramasa si se ruleaza. Ruloul format se taie pe mijloc, la 5 centimetri de la capat, se desparte si se impleteste.


Cozonacii se lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora, dupa care se ung cu amestecul facut dintr-un galbenus si 3 linguri de lapte si se dau la cuptor. Se lasa cam 45 minute la foc mediu, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt se scot pe un blat de lemn sau un servet de panza. Se taie, de preferat, dupa ce s-au racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuci,migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Copiosus 1

19.02.2013, 14:48

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:46

Andreea Caroline 1

11.07.2013, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca