Cozonac cu rahat

de mena29 in Dulciuri, 11 Iun 2011 | 3293 vizualizari

 

Penrtu ca lui Marius,sotul meu, ii place foarte mult cozonacul si pentru ca maine sunt rusaliile,am hotarat sa fac doi cozonaci cu rahat.
Eu fac de cele mai multe ori cozonacul cu rahat deoarece acesta nu-i provoaca arsuri la stomac lui Marius.
Din punctul meu de vedere,cozonacul este un dulce foarte usor de facut.
Eu pun reteta pentru un cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 150 ml lapte
  • 4-5 linguri lapte pentru inmuiat drojdia
  • 100 gr margarina sau unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 150-200 gr rahat
  • 2-3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou pentru uns cozonacul deasupra cu pensula
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea.


Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie.


Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut.


Frecam margarina spuma.


Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte bine.Spre final adaugam uleiul si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe mana.


Lasam aluatul acoperit la loc cald sa dospeasca cca 60-90 min.


Intindem o foaie cu mana,punem rahatul taiat cubulete si rulam dupa care punem in tava,ungem cu ou batut si mai lasam sa dospeasca 15 min. la loc cald,timp in care aprindem cuptorul.


Coacem la foc potrivit aproximativ 40-50 min.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

gaby_gabytza 1

17.06.2011, 15:24

mena29 1

17.06.2011, 20:09

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:18

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide si ciocolata la masina de paine