Cozonac cu rahat

de mena29 in Dulciuri, 11 Iun 2011 | 5331 vizualizari

 

Penrtu ca lui Marius,sotul meu, ii place foarte mult cozonacul si pentru ca maine sunt rusaliile,am hotarat sa fac doi cozonaci cu rahat.
Eu fac de cele mai multe ori cozonacul cu rahat deoarece acesta nu-i provoaca arsuri la stomac lui Marius.
Din punctul meu de vedere,cozonacul este un dulce foarte usor de facut.
Eu pun reteta pentru un cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 150 ml lapte
  • 4-5 linguri lapte pentru inmuiat drojdia
  • 100 gr margarina sau unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 150-200 gr rahat
  • 2-3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou pentru uns cozonacul deasupra cu pensula
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea.

Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie.

Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut.

Frecam margarina spuma.

Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte bine.Spre final adaugam uleiul si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe mana.

Lasam aluatul acoperit la loc cald sa dospeasca cca 60-90 min.

Intindem o foaie cu mana,punem rahatul taiat cubulete si rulam dupa care punem in tava,ungem cu ou batut si mai lasam sa dospeasca 15 min. la loc cald,timp in care aprindem cuptorul.

Coacem la foc potrivit aproximativ 40-50 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar