Cozonac cu rahat

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Sep 2011 | 2825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 50 ml ulei
  • rahat
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand nu se mai lipeste de maini incpem sa framatam cu ulei,acoperim si lasam sa se odihneasca omora intr-un loc ferit de curent.Rahatul il taiem fasii intindem o foaie dreptunghiulara si asezam rahatul,invartim,lasam deoparte intindem alta foaie si procedam k la prima.Impletim cele doua suluri si asezam in tava unsa cu ulei,lasam 10 minute in tava dupa care ungem cu oul batut cu 2 lingurite de ulei.Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.Cand il scoatem din cuptor il ungem cu apa amestecata cu 1 lingurita de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

jolygina 1

03.09.2011, 22:08

mirela0911 1

04.09.2011, 11:38

iau si eu doua pt. copii

horia 1

04.09.2011, 17:22

imi aduci aminte de sarbatorile de iarna.arata super,felicitari !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca traditionala
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere