Cozonac cu rahat

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 8677 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa. Cui nu-i place cozonacul? Cred ca toata lumea il adora indiferent de umplutura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr de rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:


Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam, adaugam laptele treptat, ouale si la sfarsit uleiul.


Framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca langa o sursa de caldura timp de 1 ora sau pana isi dubleaza bine volumul.


Pentru umplutura, taiem rahatul cubulete, de preferat sa fie de mai multe culori.

Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 4 parti pe care le modelam in bile si le lasam sa mai creasca 20 de minute. Din fiecare, intindem cu ajutorul sucitorului cate o foaie, distribuim pe fiecare foaie rahatul taiat cubulete. Impletim apoi cele 2 rulouri facute si unim bine la capete ca sa nu iasa umplutura.


Procedam la fel cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le tapetam cu hartie de copt. In fiecare tava, asezam cate un cozonac impletit si il ungem cu oul batut cu cateva linguri de lapte si presaram zahar deasupra.


Ii lasam sa mai la creasca 20 de minute, acoperiti cu un prosop curat. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ii lasam 35-40 de minute, pana sunt rumeni si crescuti.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem adauga in aluatul de cozonac si o lingura de untura, ca sa fie mai fraged.

2

Untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp.

3

Toate ingredientele pentru prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sidy 1

24.12.2017, 07:19

Ce frumos miroase la tine in casa ! Delicios !

Anett 1

24.12.2017, 14:34

super reteta!

RODIMUR 1

24.12.2017, 18:24

Arată foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare