Cozonac cu rahat si cacao

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 2791 vizualizari

 

fiindaca am avut musafiri care nu manaca cozonac cu cacao am incercat o alta varianta de cozonac

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml iaurt
  • 5 oua
  • 500 g zahar
  • 1 lingura sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • 50 g drojdie
  • UMPLUTURA
  • 500 g rahat
  • 200 g stafide
  • cacao
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 200 g biscuiti
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 1 ou pentur uns

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si cacao:

Se scot toate ingredientele de cu seara din frigider sau camara.


Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile le frecam cu sare si le acoperim pana a 2 zi. Punem faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam galbenusurile, drojdia, 5 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, esenta de rom si amestecam. Lasam 15 minute, dupa care adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si un pic de zeama de lamaie, apoi adaugam si restul ingredientelor si framantam coca. La final o mai framantam 10 minute cu 100 ml ulei. Acoperim si o lasam o ora la dospit


Taiem rahatul patratele. Ca sa nu se lipeasca de cutit sau intre ele putem folosi zahar pudra sau o lingura de faina, trecem cutitul prin faina sau prin zahar. Stafidele le punem la inmuiat in apa cu o lingura de rom. Amestecam cacao cu nuca macinata si biscuitii dati prin masina, adaugam laptele si esenta de rom, omogenizam bine.


Dupa ce a crescut coca, luam o bucata si o intindem rotunda, o ungem cu cacao si rulam. Rupem alta bucata si o intindem rotunda in care adaugam bucatile de rahat si stafidele, rulam, dupa care le impletim. Asezam in tava unsa cu ulei si ungem cu oul batut cu un pic de zahar si dam la cuptorul incalzit 45 minute la foc mic.


Se unge cu ulei cand scoatem din cuptor si acoperim cu un ceolofan si cu un prosop.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lau 1

27.04.2011, 14:34

mamaie

mirela0911 1

27.04.2011, 20:14

imi place

adry88 1

31.05.2011, 15:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Baton de cacao