Cozonac cu scortisoara si unt

de AnyCostescu in Dulciuri, 12 Aug 2014 | 1153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana lapte
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • cooaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura: 100 g unt lichid Rama
  • 1 linguri sccortisoara
  • 100 g zahar
  • 1 oun pt uns cozonancul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu scortisoara si unt:

Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut.


Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La sfarsit punem uleiul si framantam vreo 10 minute . Lasam aluatul la crescut minim o ora.


Dupa ce a crescut aluatul il intindem (mai mult pe lung) si ungem toata foaia cu unt, apoi presaram scortisoara si zahar. RUlam si taiem bucati cam de 2 cm pe care le punem intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.


Ungem cozonacul cu ou batut si dam tava in cuptorul incins , pana cand se rumeneste frumos cozonacul. (focul trebuie sa fie mediu)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu scortisoara si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.08.2014, 10:39

Sa stii ca ar merge o feliuta de cozonac!

MOKUSKA 1

13.08.2014, 11:39

Vaaai de cand astept reteta...foarte buna si arata minunat

AnyCostescu 1

13.08.2014, 12:47

Incearca! Nu o sa regreTI

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Cozonac elvetian