Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

de mirela0911 in Piine, 15 Apr 2021 | 2317 vizualizari

 

Merge tare bine la micul dejun sau cina, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • unt sarat
  • ceapa verde
  • 1 ou mic batut
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu unt sarat si ceapa verde:

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute.

In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul batut. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna si amestecul acesta. Intre timp se incalzeste usor si restul de lapte.

Se porneste robotul si in timp ce mixeaza, se toarna laptele cate putin apoi uleiul. Se mareste viteza si se lasa sa framante bine aluatul timp de 10 minute. Cand nu se mai lipeste pe peretii vasului este gata. Se pune aluatul intr-un bol si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru infainata se rastoarna aluatul, se imparte in doua parti egale si se intinde una din ele intr-o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire. Se unge cu unt sarat (eu am uitat sa-l scot mai repede de la frigider si a fost mai greu de intins) apoi se presara ceapa verde curatata, spalata si taiata rondele. Se ruleaza pe lungime cat mai strans si se da deoparte. Se procedeaza la fel cu restul de aluat, apoi se iau cele doua rulouri si se impletesc.

Se asaza intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si se mai lasa inca 20 de minute sa creasca.

Se unge cu oul batut, se presara seminte de susan deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana este copt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ceapa se pune atata cat doriti, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu unt sarat si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortillas