Cozonac evantai cu scortisoara

de vio_dreams in Dulciuri, 16 Mar 2013 | 4622 vizualizari

 

Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta meselor festive.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 250 gr unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie

pentru umplutura:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu scortisoara:

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie.


Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul topit . Obtinem un aluat moale dar nelipicios pe care il lasam la dospit la loc cald.


Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.


Intindem o foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata cu unt si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.


Taiem aluatul in patrate pe cat posibil egale.


Puneti patratele de aluat unul peste celalalt .


Apoi le asezati in tava unsa cu unt.


Le lasam 30 minute la dospit apoi ungem toata suprafata cu unt topit si presaram cu scortisoara.


Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.


Scoatem cozonacelul din tava cu atentie sa nu se rupa.


E un cozonacel tare bun, crocant la exterior si pufos la interior, gata feliat, nu e nevoie de cutit ca sa il feliati.


Gustos si de mare efect!

 

TIPS-URI

1

Inainte sa taiati patratele de aluat masurati tava, patratele nu trebuie sa fie mai mari decat inaltimea acesteia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Alina26 1

11.04.2013, 16:25

Valclaudia 1

08.04.2014, 06:29

bestiala ideea!

Panacris 1

31.08.2015, 09:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, mac si caramel