Cozonac feliat cu scortisoara

de Sim0na in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 2197 vizualizari

 

Aromat, gustos, imbietor, nu trebuie sa lipseasca de pe masa la orice sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac feliat cu scortisoara:

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica.


Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava. Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute.


Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde.Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe, si l-am papat cu mare pofta.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac feliat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

06.04.2015, 10:11

Vai, ce bine arata! As manca o felie maaaare!

poa 1

06.04.2015, 13:53

Arata foarte bine!

susu 1

06.04.2015, 16:04

Ce tare, de ce esti rea si ne chinui? Vrem sa vedem si sectiunea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri