Cozonac feliat cu scortisoara

de Sim0na in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 3515 vizualizari

 

Aromat, gustos, imbietor, nu trebuie sa lipseasca de pe masa la orice sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac feliat cu scortisoara:

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30 minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta elastica. 

Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul. Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele, apoi pe toate in tava.  Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute. 

Am dat cozonacul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste frumos, fara a se arde.Am scos cozonacul usor din tava, fara a se rupe, si l-am papat cu mare pofta.  

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac feliat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

06.04.2015, 10:11

Vai, ce bine arata! As manca o felie maaaare!

poa 1

06.04.2015, 13:53

Arata foarte bine!

susu 1

06.04.2015, 16:04

Ce tare, de ce esti rea si ne chinui? Vrem sa vedem si sectiunea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat