Cozonac "Floare" cu nuca

de simona72 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 1650 vizualizari

 

Am facut acest cozonac cu mult drag pt sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus Hristos...Craciun fericit!! Inspiratie pt aluat mi-a fost Laura, iar modelul circula pe tot netul...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml lapte caldut
  • 100 gr unt moale 80% grasime
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 850 gr faina alba pt cozonaci
  • 1 cub de drojdie proaspata sfaramata
  • pt umplutura:
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura amestec de mirodenii rom si vanilie
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zahar brut
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "Floare" cu nuca:

Pt aluat: am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am selectat masina pt framantare de 2 ori a cate 15 minte, iar cand a fost gata de framantat am mutat aluatul intr-un castron si l-am lasat la loc caldut la dospit aproximativ 30-40 minute. Din aceste cantitati va ies 2 cozonaci.


Pregatim umplutura intre timp: batem spuma 1 albus de ou cu un praf de sare, adaugam nuca, zaharul si mirodeniile. Amestecam ingredientele pt umplutura.


Impartim aluatul in 4 sferturi. Luam primul sfert de aluat si-l intindem pe masa de lucru in forma rotunda de aproximativ 24 cm. Peste aluat punem umplutura de nuca si acoperim cu o alta foaie de aluat. Pe cat posibil "lipim" marginile sa nu iasa umplutura. Punem un pahar rotund in centru si trasam usor cu un cutit o forma rotunda. Cu varful unui cutit bine ascutit trasam " raze" din centru pana in margine. (vezi foto) Luam fiecare "raza" si o rasucim de 2-3 ori, depinde cat ne permite aluatul, adica cat de mare ati facut fiecare "raza". Ungeti pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presarati 1-2 linguri de zahar brut. Lasati cozonacul sa creasca inca 20 minute, apoi il dati la cuptorul incins la 170-180 gtrade pt 25 minute.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca se rumeneste prea devreme pe deasupra cozonacul, luati o bucata de hartie de copt, o treceti prin jet de apa, o stoarceti, o intindeti si o puneti peste cozonac, iar apoi mai dati la cuptor atat cat mai este necesar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "Floare" cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Miha 1

25.12.2013, 20:23

Craciun fericit!

diaconta 1

26.12.2013, 23:04

Minunat cozonacul tau

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:06

Superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!