Clatite americane cu finetti

de Bucataras Medi in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 1711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 140 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 115 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite americane cu finetti:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele.


Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La final incorporam albusurile spuma si esenta de rom si amestecam usor. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta unei smantani care curge,un aluat mai gros(dens) decat la clatitele clasice. Incalzim o tigaie si o ungem cu putin ulei.In cazul in care se intampla sa picuram mai mult ulei stergem surplusul cu un servetel de bucatarie. Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnam un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii,fara a nivela.


Coacem circa 2 minute, pana in momentul in care apar bule de aer pe suprafata clatitei dupa care o intoarcem pe partea cealalta, folosind o spatula. Lasam si pe partea cealalta 2 minute pana cand se rumeneste frumos.


Procedam asa pana treminam compozitia. Le-am servit cu finetti dar se pot servi cu gem,dulceata, fructe,sos de ciocolata,miere ......adica, cu ce ne place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite americane cu finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

17.02.2015, 07:59

mirela0911 1

17.02.2015, 12:52

Cu finetti vreau si eu!

monik80 1

18.03.2015, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi pentru micul dejun