Clatite americane cu finetti

de Bucataras Medi in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 1503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 140 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 115 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite americane cu finetti:

Separam albusurile de galbenusuri.   Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma.  Separat mixam galbenusurile cu zaharul  si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin  laptele.

Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La final incorporam albusurile spuma si esenta de rom  si amestecam usor. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta unei smantani care curge,un aluat mai gros(dens) decat la clatitele clasice. Incalzim o tigaie si o ungem cu putin ulei.In cazul in care se intampla sa picuram mai mult ulei stergem surplusul cu un servetel de bucatarie. Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnam un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii,fara a nivela.

Coacem circa 2 minute, pana in momentul in care apar bule de aer pe suprafata clatitei dupa care o intoarcem pe partea cealalta, folosind o spatula.    Lasam si pe partea cealalta 2 minute pana cand se rumeneste frumos.

Procedam asa pana treminam  compozitia. Le-am servit cu finetti dar se pot servi cu gem,dulceata, fructe,sos de ciocolata,miere ......adica, cu ce ne place.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite americane cu finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Criss 1

17.02.2015, 07:59

mirela0911 1

17.02.2015, 12:52

Cu finetti vreau si eu!

monik80 1

18.03.2015, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!