Cozonac floare cu nutella

de alexandra26 in Prajituri, 23 Feb 2015 | 10637 vizualizari

 

Aceasta reteta am incercat-o pentru prima data si chiar a iesit foarte buna. Am primit un borcam cu nutella din Germania si am inceput sa mananc cu lingura din el, pt ca I LOVE NUTELLA, mi-a mai ramas 300g din 800 :D asa ca m-am hotarat sa fac acest cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g nutella
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proapata
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

Se face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min.


Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp camerei, zaharul si 2 galbenusuri, sarea, esenta de vanilie si se amesteca la masina si se adauga laptele putin cate putin. Totul se amesteca apoi pt 5-10 minute pana devine un aluat moale si nelipicios si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se pune pe blatul de lucru si se taie in 2 bucati egale, apoi fiecare bucata in doua, obtinem 4 bucati.


Prima bucata se intinde o foaie in forma rotunda, se pune o farfurie, sau un disc de la forma de tort, si se taie in jurul formei, aluatul se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga nutella pe foaie, la fel se face si cu celelalte bucati, doar ca pe ultima foaie nu mai punem nutella.


In mijlocul aluatului se pune un pahar, apoi se taie cozonacul in sfarturi, fiecare sfert se taie in jumatate, iar fiecare felie se taie in jumatate, se obtin 16 buc.


Se iau doua fasii, se rasucesc de doua ori, la fel cu fiecare felie, se iau capetele se apropie si se lipesc intre ele pt a obtine o petala, se lasa la crescut pt inca 15 min.


Se unge cu un galbenus de ou, iar apoi se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade C pt 30 min.


Cu restul aluatului ce mi-a ramas, cele taiate, am facut niste trandafiri

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

07.07.2015, 12:45

SUPERRRR

Alexandra Burz 1

31.07.2015, 17:08

Super..la favorite

Alexandra Burz 1

31.07.2015, 17:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si ciocolata