Mini savarine dulci

de artistique in Prajituri, 29 Iul 2013 | 3639 vizualizari

 

Savarina a fost una dintre prajiturile mele preferate din copilarie !

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • faina 450 grame;
  • 1 drojdie proaspata ;
  • 1 cana cu lapte;
  • 3 oua ;
  • zahar 350-450 gr zahar(depinde cat de dulci le doriti);
  • 3 linguri de ulei;
  • 10 gr sare;
  • 15 ml esenta de rom;
  • 10 ml esenta de vanilie;
  • praf de frisca 90 gr;
  • smantana grasa de prajituri 200 gr;
  • topping de fructe de padure,capsune sau zmeura ( din comert) sau 2 linguri de sirop de smeura si 1 plic de gelfix ( se face pe aragaz la foc caldut pana ce se omogenizeaza si devine usor tare, se aplica repede pe capace)
  • forme de cupcake.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini savarine dulci:

Se separa galbenusurile de albus.


Albusul se bate cu zaharul ;compozitia ca de bezea.


Galbenusul il amestecam bine cu putina sare si il adaugam peste compozitia de bezea.


Se adauga pesmetul in care am pus faina si putin lapte plus cele 3 linguri de ulei ...si am amestecat treptat ca sa nu se lase compozitia. Adaugam si drojdie proaspata si framantam bine, apoi lasam la dospit compozitia putin intr-un vas acoperit cu o carpa umeda.


Intre timp se ung formele cu ulei ,iar dupa ce s-a dospit putin compozitia se umplu formele cam trei sferturi cu compozitie.


Le adaugam la cuptor, in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.


Intre timp preparam siropul cu apa calduta intr-o oala mai mica si o punem pe foc si adaugam zahar ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin continutul.


Luam de pe foc olicica ,o lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom si cea de vanilie.


Dupa ce savarinele s-au copt ...le scoatem si taiem capace bombate de care nu avem nevoie. Le taiem de mai sus de mijloc , si baza o pastram ca si capac de savarina...Acum le insiropam cat mai bine cu siropul facut de noi ,caldut ,si le lasam sa se raceasca foarte bine. Insiropam si capacele cu grija , cateva secunde, ca sa nu se rupa.Separat batem frisca bine cu robotul, adaugand praful de frisca, lapte si 1-2 linguri de smantana grasa de prajituri.


Umplem savarinele cu frisca si adaugam capacele , iar deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.


Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.


Mai puteti face cu gelfix si sirop de zmeura capacele... dar dureaza mai mult ( eu asa le-am facut in prima instanta dupa cum vedeti in poze)




 

TIPS-URI

1

Le testam cu scobitoarea pentrua vedea daca sunt coapte.

2

Ca sa nu se lase frisca sa o bagati in congelator 5-10 minute ( depinde de cum raceste frigiderul vostru)

3

Mai puteti pune in loc de topping niste dulceata groasa de visine; ( este mai simplu si mai rapid)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

29.07.2013, 11:20


Totul este "la ochi" Miha! )

Rocsi 1

29.07.2013, 12:13

Foarte bune!

artistique 1

29.07.2013, 12:59

Scuze, la cate am de facut...nu am mai apucat sa imi notez , le iau gramajele ochiometric de obicei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine