Cozonac floare umplut cu finetti

de Oana in Dulciuri, 12 Dec 2014 | 23318 vizualizari

 

Nu i-am rezistat pana nu l-am facut! Acum tzopai pe langa el sa se raceasca mai repede :))))

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte caldut
  • 60 gr unt topit
  • 1 galbenus+ un ou intreg
  • 75 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de rom
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • finetti pentru umplutura
  • un ou batut pentru uns
  • zahar brun pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare umplut cu finetti:

Am pus toate ingredientele pentru aluat la robot si le-am lasat la framantat 15-20 de minute. Am pus apoi aluatul la crescut intr-un bol curat, intr-un loc cald si acoperit cu un prosop. A crescut timp de o ora. L-am impartit apoi in 4 bile. Pe o hartie de copt am intins prima foaie, cu ajutorul unui fund rotund de forma detasabila am presat putin pe aluat pentru a-i trasa conturul si am uns cu finetii in interiorul cercului. Am intins apoi a doua foaie, am pus-o deasupra, peste prima foaie unsa cu finetti, am presat deasupra din nou cu cercul si am uns cu finetti in interior. Am procedat la fel si cu a treia foaie si am pus apoi deasupra a patra foaie. Am pus cercul deasupra si am taiat cu un cutit bine ascutit marginile in jurul cercului. 

Am pus in centru un pahar si am taiat cu cutitul din centru in exterior in 12 fasii. Am luat cate doua fasii si le-am intors spre exterior, formand petalele florii.

Iata aici detalii despre modul de preparare al florii, reteta Clementinei :), cu poze pas cu pas.

Am mutat floarea intr-o tava rotunda de tarta, putin mai mare si am lasat-o acoperita cu un prosop sa mai creasca 30 de minute.

Am uns apoi cu ou batut si am presarat zahar brun. Am copt-o in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, aporximativ 25 de minute. Coaceti cozonacul floare pana se rumeneste frumos.

Lasati apoi la racit si serviti cu maaaare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare umplut cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir