Floare cu fineti

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Dec 2014 | 21599 vizualizari

 

Mi-a cam dat batai de cap margarina asta cu unt pana am gasit-o.....in fine,imi plac provocarile si de ce sa nu-mi placa si premiile......

 

INGREDIENTE

  • 180 ml lapte
  • 450 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 30 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 80 de g Rama mit Butter
  • albusurile pentru uns
  • 1 cutie mica de fineti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare cu fineti:

Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini.Acoperim cu un  servet castronul cu coca si lasam cca 30-40 min sa creasca.

Dupa ce a crescut impartim coca in 4 parti egale si intindem din fiecare parte foai e subtire,asezam peste foaie o forma rotunda- am folosit de la forma de tort de 24 cm,si decupam obtinand o foaie perfect rotunda.Foaia rotunda o asezam pe hartie de copt si intindem pe suprafata ei fineti.Intindem si urmatoarea foaie,decupam si asezam peste cea cu fineti,o ungem si pe ea cu fineti.Intindem foaia a treia,o decupam si o asezam deasupra celei cu fineti,intindem fineti si peste ea.Intindem ultima foaie si o asezam peste foaia cu fineti.Asezam in mijloc un pahar si apoi impartim in 16 parti egale,taind pana jos foile si pana in dreptul paharului.Apoi doua cate doua bucati le rasucim ,una intr-un sens,alta in sensul celalalt.Eu am rasucit de doua ori la prima floare si de 3 ori la flarea a doua.Am uns cu albus si am bagat florea la cuptor asezand-o pe forma cu care am masurat.Din coca ramasa am mai format o floare de dimensiune mai mica 18 cm si am facut 5 foi,cand le-am rasucit,le-am rasucit de 3 ori.Este gata cand incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Impletite cu ciocolata