Cozonac impletit cu nuca si rahat

de Georgiana78 in Prajituri, 16 Apr 2012 | 1708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1,5 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 350 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 600 ml lapte prins
  • 1 lingurita rasa sare
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 300 gr nuci macinate
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • esenta de rom sau zahar vanilat
  • 200 gr rahat
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu nuca si rahat:

Aluatul:


- cerni faina de 2-3 ori pt a fi cat mai afanata


- dizolvi drojdia cu putin zahar si laptele caldut


- zaharul il dizolvi in laptele prins si il incalzesti putin


- freci galbenusurile cu sarea


- faci o adancitura si framanti aluatul cu toate ingradientele in afara de unt si ulei


- dupa ce s-a format aluatul adaugi cate putin ulei si framanti vreo 10 min


- ungi aluatul din cand in cand cu unt si il impaturesti dupa care il ridici in sus si il izbesti de lighean cam 20 min pana se termina untul.


- acoperi apoi ligheanul cu un prosop curat si il pui la loc cald ca sa creasca cca o ora


Umplutura:


- dai nuca prin masina de tocat si o oparesti in laptele fierbinte, adaugi zaharul, esenta , cacaua si amesteci


- tai rahatul bucatele mici


Asamblare:


- imparti aluatul in 6 bucati pe care le intinzi in foi groase de 1,5 cm si le acoperi cu umplutura: pe 3 dinte foi intinzi umplutura de nuca iar pe celelalte 3 asezi rahatul pe toata suprefata foii si le rulezi pe toate bine astfel incat sa nu iasa umplutura pe afara


- iei un rulou cu nuca si unul cu rahat si le impletesti, asezandu-le apoi in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si procedezi asa cu toate rulourile si astfel obtii 3 cozonaci pe care ii lasi la crescut 30-40 min dupa care ii ungi cu galbenus de ou si ii presari cu mac sau nu si ii dai la cuptorul incins in prealabil la 180C (foc potrivit) si ii coci o ora (depinde de cuptor)


- ii lasi sa se raceasca in forme si ii scoti pe un gratar ii cureti de hartia de copt si ii lasi sa se raceasca bine apoi ii infasori in hartie de copt pt a nu se usca si ii asezi la loc racoros, in camara ....


Merita efortul sunt deliciosi! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Georgiana78 1

18.04.2012, 12:32

Ma bucur ca iti place, Oana!

Sim0na 1

18.04.2012, 21:57

Foarte frumos este!

Georgiana78 1

19.04.2012, 15:34

Simona iti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă