Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Aug 2010 | 17422 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa a carei reteta am luat-o de la Miha. Am modificat foarte putin . Merita incercata, e senzatie...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie (Dr. oetker)
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 cioco cu lapte (Poiana)
  • 50 g unt
  • 3 linguri lichior crema de cioco
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi pe rand galbenusurile , amestecand bine dupa fiecare si la urma praful de crema. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 - 30 de minute. Se da la racit.


Se prepara crema: In vasul de mixer se pun frisca lichida si laptele reci, apoi se adauga praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Daca e prea tare, se mai inmoaie cu un pic de lapte.


Glazura: Se pun la foc foarte mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se da putin la racit, apoi se adauga lichiorul crema de ciocolata.


Asamblare: Peste blatul racit se pune crema, se intinde frumos, apoi se toarna glazura de ciocolata. Se da la rece pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

madi_marin 1

02.08.2010, 11:40

danamatei....asa este....

mena29 1

02.08.2010, 15:54

ela 1

07.08.2010, 01:47

de cand ma uit si eu la prajitura asta...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata