Tiramisu reţetă originală

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Mai 2013 | 8878 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Am mancat o singura data Tiramisu si acela cu prafuri din comert. Am tot evitat sa-l fac din cauza cremei cu galbenusuri crude sau fierte pe aburi...si cum a fost pe lista de asteptare, ieri i-a venit randul. Am optat pentru o crema cu albusuri batute spuma, mascarpone si esenta de rom. Rezultatul a fost super, o crema delicioasa, fina si aromata!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 30 piscoturi
  • Crema:
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Decor:
  • cacao/nesquik
  • ciocolata rasa (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.


Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.


Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.


Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.


Cand acestea s-au intarit, adaugam putin cate putin zaharul.


Vom obtine o spuma lucioasa, gen bezea.


Peste mascarpone adaugam treptat bezeaua si amestecam usor, de jos in sus cu o spatula.


La final adaugam esenta de rom.


Pregatim o tava, si incepem sa asamblam tiramisú.


Inmuiem fiecare piscot in cafea si asezam astfel incat sa acoperim toata partea de jos a vasului.


Crema se imparte in 2, prima parte se aseaza peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea, apoi continuam cu cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate iar deasupra asezam crema ramasa.


Decoram cu cacao si ciocolata rasa.


Se da la rece peste noapte.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Esenta de rom poate fi inlocuita cu amaretto.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 18/20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 16:57

Geanina

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 16:57

Cris, cu mare drag te servesc!

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 14:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta Oanei