Tiramisu reţetă originală

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Mai 2013 | 7592 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Am mancat o singura data Tiramisu si acela cu prafuri din comert. Am tot evitat sa-l fac din cauza cremei cu galbenusuri crude sau fierte pe aburi...si cum a fost pe lista de asteptare, ieri i-a venit randul. Am optat pentru o crema cu albusuri batute spuma, mascarpone si esenta de rom. Rezultatul a fost super, o crema delicioasa, fina si aromata!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 30 piscoturi
  • Crema:
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Decor:
  • cacao/nesquik
  • ciocolata rasa (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.


Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.


Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.


Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.


Cand acestea s-au intarit, adaugam putin cate putin zaharul.


Vom obtine o spuma lucioasa, gen bezea.


Peste mascarpone adaugam treptat bezeaua si amestecam usor, de jos in sus cu o spatula.


La final adaugam esenta de rom.


Pregatim o tava, si incepem sa asamblam tiramisú.


Inmuiem fiecare piscot in cafea si asezam astfel incat sa acoperim toata partea de jos a vasului.


Crema se imparte in 2, prima parte se aseaza peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea, apoi continuam cu cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate iar deasupra asezam crema ramasa.


Decoram cu cacao si ciocolata rasa.


Se da la rece peste noapte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Esenta de rom poate fi inlocuita cu amaretto.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 18/20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 16:57

Geanina

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 16:57

Cris, cu mare drag te servesc!

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 14:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu frisca