Cozonac impletit cu rahat

de amalia01 in Prajituri, 6 Mai 2013 | 887 vizualizari

 

Daca tot e sa postez reteta cu numarul 50,ziceam sa fie ceva deosebit!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • - 1 kg făină
  • -5 ouă
  • - 50 g drojdie proaspata
  • - 200g zahăr
  • - 500ml lapte
  • - 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • -1 lingurita sare
  • - 2 pliculete zahăr vanilat
  • - 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • UMPLUTURA:
  • - 500 g rahat taiat cubulete
  • - 1 gălbenuș pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu rahat:

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia.


Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg. Framanti in continuare adaugand treptat laptele, zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic (cca 20 de minute). Acoperi cu un prosop alb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute, la caldura;


Intre timp, bati cele 4 albusuri ramase spuma, impreuna cu zaharul si adaugi nuca.


Dupa ce a dospit aluatul, il rastorni pe masa si il imparti in patru, manevrandu-l cat mai putin. Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei, in foaie subtire (de un deget). Intinzi un sfert din cantitatea de rahat, apoi rulezi cu grija. Procedezi la fel si cu celalalt 1/4.


Lipesti cele 2 rulouri la un capat si le rasucesti cu grija. Asezi "sucitura" astfel formata in tava unsa cu putin ulei. Procedezi la fel si cu restul de ingrediente. Acoperi tavile cu prosopul si il mai lasi la dospit cca 15 minute.


In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune cozonacul la copt. Ungi cozonacul cu galbenus. Lasi la copt cam 60 de minute. Il scoti imediat din tava si il acoperi cu prosopul. Il lasi sa "mearga la moara" 10 minute, apoi il poti taia si savura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adnia 1

06.05.2013, 17:44

suuuper!

adry88 1

06.05.2013, 20:23

foarte bun

Rocsi 1

06.05.2013, 21:14

Bun mai ales ca ai avut si ajutoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!