Cozonac pufos!

de LadyCrs in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 4509 vizualizari

 

Am făcut primii mei cozonaci...4 la număr ..asistată de o vecină de-a mea pe care o voi pomeni toată viața pentru că a avut răbdarea să mă asiste și să mă învețe :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg făină
  • 600 g zahăr
  • 6 ouă
  • 300 ml ulei
  • 4 cubulețe drojdie ( a câte 25 g)
  • 1 l lapte
  • 2 lingurițe de de sare
  • zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • esența de rom, vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos!:

Laptele și zahărul l-am pus la încălzit.

Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de pe foc și am turnat puțin câte puțin peste drojdie , făcând astfel maiaua. Am lăsat 5 minute deoparte. După ce a crescut maiaua am adăugat ouăle, esențele, coaja rasă de lămâie,zahărul vanilat și am amestecat ușor până am cuprins toată făina. Am frământat bine bine. Uleiul trebuie să fie călduț.

Și a început operațiunea bătăiță :D Am turnat puțin câte puțin ulei în palme și am frământat, l-am întors pe o parte și pe alta, am dat cu el de pământ, l-am bătut și tot așa până ce am terminat uleiul. Toată operațiunea durând cam 30 de minute. După aceea am pus cozonacul în forme pe care l-am umplut cu rahat și cacao. L-am mai lăsat încă 35 de minute în forme, după care i-am introdus la cuptor la foc mic.

Când s-au rumenit i-am scos și i-am uns cu gălbenuș. I-am pus la loc în cuptor, iar când au fost gata i-am uns cu sirop format din apă și zahăr. Formele le punem pe o parte...întorcându-le din când în când până ce se va desprinde singur.

TIPS-URI

1

secretul unui cozonac reușit : dragoste, sudoare li toate problemele vărsate pe el...și multă rezistență fizică! :d

2

formele le ungem bine bine cu margarină!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale