Cozonac pufos!

de LadyCrs in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 2230 vizualizari

 

Am făcut primii mei cozonaci...4 la număr ..asistată de o vecină de-a mea pe care o voi pomeni toată viața pentru că a avut răbdarea să mă asiste și să mă învețe :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg făină
  • 600 g zahăr
  • 6 ouă
  • 300 ml ulei
  • 4 cubulețe drojdie ( a câte 25 g)
  • 1 l lapte
  • 2 lingurițe de de sare
  • zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • esența de rom, vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos!:

Laptele și zahărul l-am pus la încălzit.


Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de pe foc și am turnat puțin câte puțin peste drojdie , făcând astfel maiaua. Am lăsat 5 minute deoparte. După ce a crescut maiaua am adăugat ouăle, esențele, coaja rasă de lămâie,zahărul vanilat și am amestecat ușor până am cuprins toată făina. Am frământat bine bine. Uleiul trebuie să fie călduț.


Și a început operațiunea bătăiță :D Am turnat puțin câte puțin ulei în palme și am frământat, l-am întors pe o parte și pe alta, am dat cu el de pământ, l-am bătut și tot așa până ce am terminat uleiul. Toată operațiunea durând cam 30 de minute. După aceea am pus cozonacul în forme pe care l-am umplut cu rahat și cacao. L-am mai lăsat încă 35 de minute în forme, după care i-am introdus la cuptor la foc mic.


Când s-au rumenit i-am scos și i-am uns cu gălbenuș. I-am pus la loc în cuptor, iar când au fost gata i-am uns cu sirop format din apă și zahăr. Formele le punem pe o parte...întorcându-le din când în când până ce se va desprinde singur.

 

TIPS-URI

1

secretul unui cozonac reușit : dragoste, sudoare li toate problemele vărsate pe el...și multă rezistență fizică! :d

2

formele le ungem bine bine cu margarină!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.04.2012, 13:55

chiar pufos!!

diaconta 1

15.04.2012, 16:23

pai ai facut multi Lady,vin in vizita

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:39

frumosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata