Cozonac pufos cu stafide si rahat

de Bucataras Monica in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 1705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 750 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 2 cubulete drojdie
  • 1 lamaie
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr untura
  • 125 gr unt
  • 6 oua
  • esente
  • rahat
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu stafide si rahat:

Se cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de lapte se pune pe foc, se da in fiert, din el se ia jumatate si se opareste o parte din faina cernuta. Dupa racirea acesteia...sa fie putin calduta, se amesteca cu maiaua, lasandu-se iarasi la crescut. Oualele se bat cu restul de zahar (numai galbenusul) si se toarna peste faina ramasa, alaturi de celelalte ingrediente, lamaia, esenta,etc....se framanta si se lasa la dospit.


Dupa ce acesta s-a dospit il portionam in parti egale si umplem impletiturile cu diferite ingrediente rahat,albus+cacao+nuca,stafide etc. Se ung cu galbenus de ou,se mai lasa putin la dospit in tava,apoi se lasa la cuptor in jur de 35-40 minute.


Pofta buna ! La multi ani!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

adry88 1

03.01.2013, 13:21

like

Bucataras Monica 1

03.01.2013, 18:07

Bya Ralu 1

22.03.2013, 15:14

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini-pascute cu branza dulce