Cozonac "Stea de Craciun"

de amalia01 in Prajituri, 27 Dec 2014 | 2462 vizualizari

 

Acelasi cozonac, cu alta infatisare.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • - 1 kg făină
  • - 5 ouă
  • - 50 g drojdie proaspata
  • - 200g zahăr
  • - 500ml lapte
  • - 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • -1 lingurita de sare
  • - 2 pliculete zahăr vanilat
  • - 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • UMPLUTURA:
  • - 500 g rahat taiat cubulete
  • - 1 gălbenuș pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "Stea de Craciun":

-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua.


-Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg


-Framanti in continuare adaugand treptat laptele, zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic (cca 20 de minute). -Acoperi cu un prosop alb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute, la caldura;


-Dupa ce a dospit aluatul, il rastorni pe masa si il imparti in doua, manevrandu-l cat mai putin.


-Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei, in foaie subtire (de un deget), in forma de cerc. Asezi o foaie in tava cuptorului, pe hartie de copt.


- Presari rahatul si apoi il acoperi cu cealalta foaie de aluat.


- Asezi un pahar de apa cu gura in jos ,chiar in centrul aluatului si tai in opt, pana langa pahar.


- Tai apoi cele 8 fasii in doua, doar pana la jumatate. - Lasi paharul pe loc si rasucesti fasiile de aluat, ca o fundita.


-Acoperi tava cu prosopul si il mai lasi la dospit cca 15 minute.


-In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune cozonacul la copt. Ungi cozonacul cu galbenus.


-Lasi la copt cam 60 de minute. Il scoti imediat din tava si il acoperi cu prosopul. Apoi il poti prezenta colindatorilor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "Stea de Craciun"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

27.12.2014, 18:41

Rocsi 1

27.12.2014, 20:54

Ce frumos!

Panacris 1

28.12.2014, 12:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata