Cozonac trandafir moldovenesc

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mai 2013 | 3507 vizualizari

 

Mai e putin si se apropie Inaltarea Domnului,cand facem din nou cozonac si oua rosii;
Poate va inspirati si din reteta mea.
Va spun doar atat ca trandafirul s-a terminat(eu facusem pentru maine de ziua sotului) si am ramas doar cu un cozonac in tava!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet de drojdie
  • 4 oua
  • 1 ceasca cu lapte
  • 100 g unt topit si racit
  • arome
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 cana cu zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir moldovenesc:

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme, acoperim vasul si-l tinem la caldura 1 h sa creasca.


Facem din aluat o foaie intinsa cu sucitorul groasa de 2-3 mm, o ungem cu untul ramas, deasupra punem nuca amestecata cu 2-3 linguri de zahar pudra si zahar vanilat, presam putin cu palmele apoi rulam o latura pana la mijloc. Aducem si latura opusa la mijloc, strangem bine sa nu se desfaca, apoi cu un cutit bine ascutit taiem rondele late de 2 degete pe care le punem in forma rotunda unsa cu unt, cu taietura in sus. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor la foc mic 40 minute. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava si cu lingura turnam pe toata suprafata 200 ml lapte indulcit cu miere si mai lasam 10 minute la cuptor.


Scoatem cozonacul din tava dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

din aluatul framantat mai ramane si de un cozonac normal sau cine doreste face doi trandafiri

2

nuca se poate amesteca si cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:34

O deliciosenie!

Satisfyyourcravings 1

21.05.2013, 10:35

Îmi place!

ianculubita 1

21.05.2013, 20:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara