Cozonac trandafir moldovenesc

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mai 2013 | 6682 vizualizari

 

Mai e putin si se apropie Inaltarea Domnului,cand facem din nou cozonac si oua rosii;
Poate va inspirati si din reteta mea.
Va spun doar atat ca trandafirul s-a terminat(eu facusem pentru maine de ziua sotului) si am ramas doar cu un cozonac in tava!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet de drojdie
  • 4 oua
  • 1 ceasca cu lapte
  • 100 g unt topit si racit
  • arome
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 cana cu zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir moldovenesc:

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme, acoperim vasul si-l tinem la caldura 1 h sa creasca.

Facem din aluat o foaie intinsa cu sucitorul groasa de 2-3 mm, o ungem cu untul ramas, deasupra punem nuca amestecata cu 2-3 linguri de zahar pudra si zahar vanilat, presam putin cu palmele apoi rulam o latura pana la mijloc. Aducem si latura opusa la mijloc, strangem bine sa nu se desfaca, apoi cu un cutit bine ascutit taiem rondele late de 2 degete pe care le punem in forma rotunda unsa cu unt, cu taietura in sus. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor la foc mic 40 minute. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava si cu lingura turnam pe toata suprafata 200 ml lapte indulcit cu miere si mai lasam 10 minute la cuptor.

Scoatem cozonacul din tava dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

din aluatul framantat mai ramane si de un cozonac normal sau cine doreste face doi trandafiri

2

nuca se poate amesteca si cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat de cozonac