Budinca de gris in caramel

de mikidaniro in Dulciuri, 20 Mar 2012 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800ml lapte
  • 7 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri dulceata(eu am pus de caise)
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris in caramel:

Intr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba cca 10 min, amestecand frecvent. Cand este gata oprim focul, adaugam gemul si omogenizam bine. Zaharul il punem pe foc intr-un vas (pe care ulterior il putem pune in cuptor) si lasam pana prinde culoare maronie, amestecand frecvent pentru a se topi cristalele de zahar. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, il intindem cu grija pe peretii vasului, apoi lasam 1 min. sa se raceasca (pana se intareste), turnam grisul peste zahar si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Se lasa sa se raceasca,apoi il putem taia.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de gem sau dulceata

2

Puteti inlocui gemul cu 3-4 linguri de zahar

3

Pentru un gust mai aromat,folositi baton de scortisoara.Il puneti la fiert odata cu laptele,apoi il scoateti cand puneti grisul.

4

Daca doriti mai mult caramel,caramelizati mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mikidaniro 1

21.03.2012, 11:16

Nu mai am ,sa ma apuc sa fac alta?

MIUTA 1

21.03.2012, 13:08

Foarte buna

cocolina 1

21.04.2012, 21:38

Foarte delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris insiropata