Cozonacei cu prune uscate si banane

de _Alina_ in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 1095 vizualizari

 

Am vazut niste prune uscate intr-un magazin si pur si simplu nu m-am putut abtine. :) Am
achizitionat o punguta pe care am papat-o cat ai clipi, dupa care am trimis-o pe fii-mea sa mai cumpere una pentru cozonacei.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina de grau
  • 450 ml apa calda
  • 80 g zahar tos
  • 2 banane pasate (225 g decojite)
  • 150 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lgt pudra coaja de portocala
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)

Umplutura:

  • 500 g prune uscate
  • 180 g stafide brune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu prune uscate si banane:

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar.


2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se dizolva, acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit 10 min.


3. Adauga in compozitie bananele pasate, zaharul si restul de apa calda amestecata cu coaja de portocala. Amesteca cu o lingura, apoi framanta energic cu mainile. Incorporeaza treptat si uleiul si framanta 5-7 minute. Acopera vasul si lasa la dospit 1 ora.


4. Pune stafidele la inmuiat in apa calda (pentru 10 min) sau in rom (pentru 30 min) apoi pune-le intr-o sita la scurs. Scoate samburii prunelor.


5. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.


6. Framanta aluatul din nou si imparte-l in doua. Formeaza cate un cilindru si imparte-l in 10 bucati, formeaza bile din fiecare bucatica, apoi intinde-le. Pune pe fiecare bucata prune si stafide dupa preferinta, apoi strange laturile bucatii de aluat astfel incat sa formezi o biluta.


7. Pune fiecare bila de aluat cu partea neteda in sus in forme (eu am avut cilindri cu diam. 7 cm si patrate) unse cu ulei si lasa-i 10 min la dospit.


8. Pune un vas cu apa rece in partea inferioara a cuptorului apoi introdu tava cu cozonacei in cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia in functie de preferinta.

2

Am folosit faina obisnuita de grau, de la parintii mei, de aceea aluatul pare mai negricios, insa si bananele se oxideaza si ar fi bine sa puneti putina zeama de lamaie peste ele ca sa impedicati procesul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu prune uscate si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

08.04.2014, 17:12

Va multumesc pentru aprecieri!

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:45

ce bine arata

_Alina_ 1

26.04.2014, 10:26

Multu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Mini Panettone