Cozonăcei de la bunica Aminei

de Ade200 in Dulciuri, 5 Iun 2012 | 1710 vizualizari

 

Amina, o domnişoară din clasa a VI-a, ne-a servit cu nişte cozonăcei foarte buni de la bunica sa.Postez reţeta să se bucure şi alţii!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 330 g margarina rama sau unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 cană de lapte cald
  • Pentru umplutură:
  • 600 g de nucă măcinată
  • 400 g de zahar
  • 1 cană de lapte fierbinte
  • coaja de la 1 lămâie
  • rom,vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonăcei de la bunica Aminei:

Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La urmă se adaugă făina amestecată cu drojdia uscată.Aluatul se lasă 25-30 de minute la dospit, se împarte în 4 părţi şi se întinde câte o foaie, se unge cu crema de nucă. Se pune în tăvi unse cu untură. Se mai lasă la crescut 10 minute, apoi se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor preîncălzit.


Crema de nuci: Se amestecă toate,se adaugă lapte fierbinte (aprox. o cană) şi se face o cremă.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele se pregătesc de seara şi se lasă în bucătărie.

2

Făina se amestecă bine cu drojdia uscată cu vreo 15 minute înainte de a adăuga restul ingredientelor.

3

Am pus în aluat şi puţină scorţişoară.

4

Foile de aluat le-am uns prima dată cu nişte dulceaţă, dar nu e obligatoriu.

5

În nucă se poate pune şi puţină cacao, dacă vă place.

6

Strângeţi bine aluatul la rulare, altfel rămân goluri faţă de stratul de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonăcei de la bunica Aminei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

T I M E A 1

06.06.2012, 14:49

ador cozonacul! tare bine arata

Getta 1

09.06.2012, 23:12

Nu necesita framantare indelungata?

gio 1

15.12.2013, 17:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți sprițați