Cozonăcei de la bunica Aminei

de Ade200 in Dulciuri, 5 Iun 2012 | 3759 vizualizari

 

Amina, o domnişoară din clasa a VI-a, ne-a servit cu nişte cozonăcei foarte buni de la bunica sa.Postez reţeta să se bucure şi alţii!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 330 g margarina rama sau unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 cană de lapte cald
  • Pentru umplutură:
  • 600 g de nucă măcinată
  • 400 g de zahar
  • 1 cană de lapte fierbinte
  • coaja de la 1 lămâie
  • rom,vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonăcei de la bunica Aminei:

Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La urmă se adaugă făina amestecată cu drojdia uscată.Aluatul  se lasă 25-30 de minute la dospit, se  împarte în 4 părţi şi se întinde câte o foaie, se unge cu crema de nucă. Se pune în tăvi unse cu untură. Se mai lasă la crescut 10 minute, apoi se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor preîncălzit.

Crema de nuci: Se amestecă toate,se adaugă lapte fierbinte (aprox. o cană) şi se face o cremă. 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele se pregătesc de seara şi se lasă în bucătărie.

2

Făina se amestecă bine cu drojdia uscată cu vreo 15 minute înainte de a adăuga restul ingredientelor.

3

Am pus în aluat şi puţină scorţişoară.

4

Foile de aluat le-am uns prima dată cu nişte dulceaţă, dar nu e obligatoriu.

5

În nucă se poate pune şi puţină cacao, dacă vă place.

6

Strângeţi bine aluatul la rulare, altfel rămân goluri faţă de stratul de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonăcei de la bunica Aminei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata