Cozonăcei de la bunica Aminei

de Ade200 in Dulciuri, 5 Iun 2012 | 1402 vizualizari

 

Amina, o domnişoară din clasa a VI-a, ne-a servit cu nişte cozonăcei foarte buni de la bunica sa.Postez reţeta să se bucure şi alţii!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 330 g margarina rama sau unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 cană de lapte cald
  • Pentru umplutură:
  • 600 g de nucă măcinată
  • 400 g de zahar
  • 1 cană de lapte fierbinte
  • coaja de la 1 lămâie
  • rom,vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonăcei de la bunica Aminei:

Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La urmă se adaugă făina amestecată cu drojdia uscată.Aluatul se lasă 25-30 de minute la dospit, se împarte în 4 părţi şi se întinde câte o foaie, se unge cu crema de nucă. Se pune în tăvi unse cu untură. Se mai lasă la crescut 10 minute, apoi se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor preîncălzit.


Crema de nuci: Se amestecă toate,se adaugă lapte fierbinte (aprox. o cană) şi se face o cremă.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele se pregătesc de seara şi se lasă în bucătărie.

2

Făina se amestecă bine cu drojdia uscată cu vreo 15 minute înainte de a adăuga restul ingredientelor.

3

Am pus în aluat şi puţină scorţişoară.

4

Foile de aluat le-am uns prima dată cu nişte dulceaţă, dar nu e obligatoriu.

5

În nucă se poate pune şi puţină cacao, dacă vă place.

6

Strângeţi bine aluatul la rulare, altfel rămân goluri faţă de stratul de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonăcei de la bunica Aminei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

T I M E A 1

06.06.2012, 14:49

ador cozonacul! tare bine arata

Getta 1

09.06.2012, 23:12

Nu necesita framantare indelungata?

gio 1

15.12.2013, 17:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca