Cozonaci

de JulyCris in Dulciuri, 14 Ian 2014 | 1602 vizualizari

 

Hmmm...Ce mi-am zis eu inainte de Craciun... Am sa-i fac! Facusem doar de doua ori pana atunci,prima data a fost esec total,a doua oara(anul trecut),mai bunicei putin. Acum mi-am zis: nu se poate sa nu-mi iasa! Si...am trecut la treaba... Si am fost laudata :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata (10 gr uscata)
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5+1 galbenusuri
  • o lingurita sare
  • esenta,coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pt umplutura
  • Nuci,rahat,stafide,cacao.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel.


Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si-a dublat volumul se adauga toata cantitatea de lapte si 5 galbenusuri frecate. Se incepe framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit si racit. Se framanta aluatul timp de 30 de minute. Il lasam la dospit acoperit cu un servet curat, 40 de minute.


Impartim aluatul in 2 (sau in 4). Se intinde pe masa unsa cu ulei. Se adauga umplutura (albusuri batute spuma cu zahar si amestecate cu cacao, nuci maruntite, rahat, stafide). Se ruleaza, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenusul de ou si se baga la cuptor, aproximativ 40-50 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

15.01.2014, 08:34

laura_n 1

15.01.2014, 15:39

bravoo!

MIUTA 1

16.01.2014, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci fara framantare