Cozonaci fara framantare

de camelia75 in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 8317 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blog-ul doamnei Steluta Ghiocela,dar apartine unei gospodine dragi mie:Miha.
Este o reteta rapida si o recomand mai ales celor care nu prea au curaj sa faca cozonaci.:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 3 oua mici
  • 10 g drojdie uscata
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de portocala optional
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g nuca macinata(eu doar am rupt-o in bucati mai mici)
  • 3 linguri mari cu cacao
  • 100 g zahar
  • 1 albus de ou
  • esenta de lamaie si rom (reteta originala nu are esenta de rom)
  • 2-3 linguri de lapte
  • Ingrediente pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos (reteta originala: 1 galbenus, 2 linguri lapte)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci fara framantare:

Pentru umplutura:


Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.


Mod de preparare aluat:


1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar,2-3 linguri lapte caldut.Lasati la dospit 10 minute intr-un loc cald,ferit de curenti.


2.Adaugati ouale (2 intregi si un galbenus),zaharul, sarea, untul topit,esenta de lamaie si laptele,apoi amestecati cu lingura pana obtineti un aluat elastic.


3.Acoperti castronul cu un prosop(sau folie alimentara) si lasati la crescut pana ce isi dubleaza volumul.


4.Scoateti aluatul pe masa pudrata cu faina si-l impartiti in patru parti.


5.Intindeti fiecare foaie in forma dreptunghiulara cu grosimea de ~ 0,5 cm si lungimea in functie de forma pe care o aveti.


6.Puneti umplutura de nuca pe fiecare foaie,apoi rulati pe lungime.Impletiti cate 2 rulouri pentru a obtine un cozonac(vezi foto mai jos),apoi ii asezati in tavile tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.Se mai lasa in tavi timp de 15-20 minute inainte de a-i baga la cuptor.


7.Se pun la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit ~ 40 minute pana se rumenesc deasupra.


8.Dupa ce cozonacul s-a copt,se lasa 5 minute,apoi se “unge” cu albus de ou batut si se presara zahar deasupra.


9.Se taie cozoncul numai dupa ce s-a racit foarte bine!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

05.05.2013, 10:58

Minunati!!!

Tabita _ 1

05.05.2013, 16:09

senzationali!

abstract01 1

17.06.2019, 22:10

excelent

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac ieftin