Cozonaci fara framantare

de camelia75 in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 6904 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blog-ul doamnei Steluta Ghiocela,dar apartine unei gospodine dragi mie:Miha.
Este o reteta rapida si o recomand mai ales celor care nu prea au curaj sa faca cozonaci.:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 3 oua mici
  • 10 g drojdie uscata
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de portocala optional
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g nuca macinata(eu doar am rupt-o in bucati mai mici)
  • 3 linguri mari cu cacao
  • 100 g zahar
  • 1 albus de ou
  • esenta de lamaie si rom (reteta originala nu are esenta de rom)
  • 2-3 linguri de lapte
  • Ingrediente pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos (reteta originala: 1 galbenus, 2 linguri lapte)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci fara framantare:

Pentru umplutura:


Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.


Mod de preparare aluat:


1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar,2-3 linguri lapte caldut.Lasati la dospit 10 minute intr-un loc cald,ferit de curenti.


2.Adaugati ouale (2 intregi si un galbenus),zaharul, sarea, untul topit,esenta de lamaie si laptele,apoi amestecati cu lingura pana obtineti un aluat elastic.


3.Acoperti castronul cu un prosop(sau folie alimentara) si lasati la crescut pana ce isi dubleaza volumul.


4.Scoateti aluatul pe masa pudrata cu faina si-l impartiti in patru parti.


5.Intindeti fiecare foaie in forma dreptunghiulara cu grosimea de ~ 0,5 cm si lungimea in functie de forma pe care o aveti.


6.Puneti umplutura de nuca pe fiecare foaie,apoi rulati pe lungime.Impletiti cate 2 rulouri pentru a obtine un cozonac(vezi foto mai jos),apoi ii asezati in tavile tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.Se mai lasa in tavi timp de 15-20 minute inainte de a-i baga la cuptor.


7.Se pun la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit ~ 40 minute pana se rumenesc deasupra.


8.Dupa ce cozonacul s-a copt,se lasa 5 minute,apoi se “unge” cu albus de ou batut si se presara zahar deasupra.


9.Se taie cozoncul numai dupa ce s-a racit foarte bine!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

laura_n 1

05.05.2013, 09:22

au iesit niste cozonaci minunati

simona72 1

05.05.2013, 10:58

Minunati!!!

- TABITA - 1

05.05.2013, 16:09

senzationali!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati