Cozonaci moldovenesti

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 28 Dec 2014 | 2400 vizualizari

 

Pe masa de Craciun nu puteau lipsi cozonacii ! Si cum sunt din Iasi le-am dat acest nume !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 400 g faina
  • 1 cub jumatate drojdie
  • 250 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita jumate sare
  • coaja la o lamaie coaja la o portocala
  • 250 ml apa minerala sau lapte
  • 250 ml apa minerala pt drojdie
  • ulei
  • Umplutura:
  • miez nuca macinat
  • zahar-depinde cat il vrem de dulce.
  • 5 albusuri
  • stafide
  • cacao
  • apa minerala.
  • zahar de presarat
  • doua galbenusuri pt uns cozonacii
  • o cana ulei
  • 2 esente vanilie
  • rahat diverse culori
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci moldovenesti:

Intr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc.


Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le bat bine si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin.


Incalzim apa minerala pt drojdie si o dizolvam iar apoi o punem in gaura facuta la faina si incepem sa framantam. O data incorporata drojdia in faina adaugam si compozitia cu galbenusuri si incepem sa framantam bine. Mie mi-a mai trebuit apa minerala, asa ca am mai adaugat putin. Am adaugat putin cate putin din ulei pana am obtinut un aluat lucios si pufos. Il las la dospit pentru o ora, dupa care il iau iar la framantat unde imi ung mainile cu ulei si il mai framant vreo 10 minute, dupa care il mai las iar la dospit 1 ora.


Intre timp am pregatit umplutura.


Batem albusurile spuma si adaugam nuca, zaharul, 2 esente vanilie, cacaoa si apa minerala daca rezulta tare umplutura si amestecam.


Odata crescut si aluatul il impartim in 4 bucati.


Cu un sucitor facem foile pt cozonaci pe care o ungem cu umplutura de nuca si presaram stafidele ,rahatul taiat cubulete si ceva zahar.


Rulam intr-un capat si apoi rulam celalat capat ca sa se inchida spre primul capat rulat.


Facem 2 suluri le impletim si continuam si cu celelalte doua suluri la fel.


In tavile unse cu untura de porc asezam cozonacii care ii mai lasam la crescut 30 minute,


Ii ungem cu galbenuruile batute spuma si ii lasam la cuptor pana incep sa se rumeneasca. Eu i-am lasat 1 h si 10 minute.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Andreea Baraboi 1

29.12.2014, 18:12

Multumesc

Rocsi 1

29.12.2014, 22:30

Ce frumosi ti-au iesit!

mirela0911 1

31.12.2014, 11:45

As servi o felie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

de RODIMUR 7

ieri la 22:23

Tiramisu cu cocos

de Meea 4

ieri la 21:46

Compot de cirese galbene cu lamaie si menta

de katty 6

ieri la 21:08

Prăjitură turnată, cu mere de vară

ieri la 19:35

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci Moldovenesti