Cozonacul mamei

de LUK in Dulciuri, 10 Feb 2011 | 1536 vizualizari

 

Facut sub atenta supraveghere si dupa reteta mamei mele dragi..

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • Pentru aluat:
  • 700gr faina
  • 100ml lapte
  • 2 oua
  • 40ml ulei
  • 20gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 100gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt umplutura:
  • 350gr nuca
  • 20gr stafide
  • 2 linguri de zahar
  • 10ml esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • apa pentru framantat,ulei pentru uns blatul de lucru
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul mamei:

Se face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca.


Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu laptele caldut,zaharul si amestecul de margarina si ulei(caldute!).Adaugam coaja de lamaie si sarea.Albusurile le batem spuma si le incorporam apoi in galbenusuri.Turnam si maiaua dospita si adaugam treptat faina.Framantam 15min inmoind pumnul in apa calduta.Presaram cu faina deasupra si lasam la dospit 2 ore.


Dupa ce a dospit ungem blatul de lucru cu ulei si intindem cate o foaie(ies 2 cozonacei).Presaram cu nuca amestecata cu zahar si esenta de rom apoi presaram si stafidele.Rulam usor si l punem in tava de copt(eu am pus hartie de copt)Se mai lasa o jumatate de ora in tava inainte de a fi pusi la copt.Se ung cu ou batut si se coc o ora in cuptorul preincalzit,la foc mediu145 de grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Anamaria7 1

13.02.2011, 09:43

cel mai frumos nume de reteta

LUK 1

23.02.2011, 20:25

multumesc Anamaria

adry88 1

04.07.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise