Batoane cu nuca,seminte si cereale

de mamaieelena in Dulciuri, 7 Iun 2012 | 1864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 2 linguri cu susan
  • 2 linguri cu seminte de floarea soarelui neprajite
  • 3 linguri cu nuca tocata la cutit
  • 1 lingura cu fructe confiate(coaja de portocala si lamaie caise uscate)
  • cereale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu nuca,seminte si cereale:

Zaharul se pune intr-o cratita la topit la foc mediu sa nu se arda si cand este deja lichefiat se adauga mierea si cand se duce spuma se pot pune semintele amestecate intr-un castronel. Acum se amesteca bine ca sa se prajeasca un pic semintele.


Intr-o tava mica se pune hartie de copt si pe toata suprafata se pun cereale ca un strat si peste ele se pun compozitia din cratita avand grija se se puna pe toata suprafata tavii. Peste acestea se pun fructele confiate si apoi iar cereale astfel incat sa se poata cu mana sa presam cat mai egal compozitia. Se lasa sa se raceasca si cand inca este calduta se poate scoate din tava cu hartia de copt si taia cu cutitul bastonase.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie insa la maini doar cine rezista la fierbinte poate face cu mana cine nu? se poate inlocui cu altceva ex. pasatorul de piure de cartofi poate? nu stiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuca,seminte si cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

08.06.2012, 16:45

rocsi multumesc

mamaieelena 1

08.06.2012, 16:46

gina am scris, dedesubt si deasupra sunt cereale (pufarine se spunea candva la noi)multumesc

mamaieelena 1

08.06.2012, 16:46

LALY multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu cereale si banane