Cozonecel cu nuca si rahat

de aziz in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 1519 vizualizari

 

reteta practic apartine doamnei,, divainbucatarie,, http://www.bucataras.ro/retete/14716/cozonac-cu-nuca.html doar ca eu am injumatatit-o si este excelenta...

 

INGREDIENTE

  • 600gr faina
  • 250m lapte
  • 3 oua+1 ou pt uns cozonacii si pus in nuca
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura drojdie
  • 1/2pachet margarina
  • 200 gr nuca macinata
  • 100gr rahat taiat cubulete
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • un praf sare
  • coaja rasa de la jumatate portocala
  • o lingura cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonecel cu nuca si rahat:

 in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Facem o gaura in mijlocul fainii unde turnam drojdia cu lapte si amestecam cu putina faina de pe margini, asta fiind maiaua. Se lasa la crescut cam 20 minute. Apoi galbenusurile se amesteca cu albusurile usor cu lingura . Incorporam crema in faina.Praful de sare se amesteca cu faina in prealabil .Se adauga coaja rasa de portocala ,esenta de vanilie si restul de lapte se incorporeaza usor, usor in timp ce framintam . Margarina se incalzeste si se adauga treptat in timp ce framintam pina cind aluatul nu se mai lipeste de miini. Se acopera si se lasa la crescut. Eu cred ca am lasat cam 40 minute.

Intre timp pregatim nuca:nuca macinata +3 linguri zahar+esenta vanilie+albus de ou+esenta rom (eu nu am pus)+cacao si obtinem crema de nuca.

Cind aluatul a crescut il impartim in doua (daca tavile sint micute daca sint tavi mari iese doar un cozonac) Intindem foaie din aluat punem crema de nuca si bucatele de rahat rulam si punem in tava. Lasam la crescut inca 15 minute.Galbenusul de ou il facem spuma si ungem cozonacul dam la cuptor 160 grade si cel mai sigur facem testul scobitorii. Cind sint gata facem un sirop din jumatate pahar de apa fierbinte si 4 linguri de zahar si ungem cozonacii si ii mai lasam citeva minute in cuptor.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonecel cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lilik 1

18.12.2010, 09:59

ce pofta mi-eeee.....abia astept sa fac si eu

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:43

bun bun

aziz 1

20.12.2010, 16:30

nimic nu se compara cu acest deliciu cozonacul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!