Cozonecel cu nuca si rahat

de aziz in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 1633 vizualizari

 

reteta practic apartine doamnei,, divainbucatarie,, http://www.bucataras.ro/retete/14716/cozonac-cu-nuca.html doar ca eu am injumatatit-o si este excelenta...

 

INGREDIENTE

  • 600gr faina
  • 250m lapte
  • 3 oua+1 ou pt uns cozonacii si pus in nuca
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura drojdie
  • 1/2pachet margarina
  • 200 gr nuca macinata
  • 100gr rahat taiat cubulete
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • un praf sare
  • coaja rasa de la jumatate portocala
  • o lingura cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonecel cu nuca si rahat:

in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Facem o gaura in mijlocul fainii unde turnam drojdia cu lapte si amestecam cu putina faina de pe margini, asta fiind maiaua. Se lasa la crescut cam 20 minute. Apoi galbenusurile se amesteca cu albusurile usor cu lingura . Incorporam crema in faina.Praful de sare se amesteca cu faina in prealabil .Se adauga coaja rasa de portocala ,esenta de vanilie si restul de lapte se incorporeaza usor, usor in timp ce framintam . Margarina se incalzeste si se adauga treptat in timp ce framintam pina cind aluatul nu se mai lipeste de miini. Se acopera si se lasa la crescut. Eu cred ca am lasat cam 40 minute.


Intre timp pregatim nuca:nuca macinata +3 linguri zahar+esenta vanilie+albus de ou+esenta rom (eu nu am pus)+cacao si obtinem crema de nuca.


Cind aluatul a crescut il impartim in doua (daca tavile sint micute daca sint tavi mari iese doar un cozonac) Intindem foaie din aluat punem crema de nuca si bucatele de rahat rulam si punem in tava. Lasam la crescut inca 15 minute.Galbenusul de ou il facem spuma si ungem cozonacul dam la cuptor 160 grade si cel mai sigur facem testul scobitorii. Cind sint gata facem un sirop din jumatate pahar de apa fierbinte si 4 linguri de zahar si ungem cozonacii si ii mai lasam citeva minute in cuptor.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonecel cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

18.12.2010, 09:59

ce pofta mi-eeee.....abia astept sa fac si eu

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:43

bun bun

aziz 1

20.12.2010, 16:30

nimic nu se compara cu acest deliciu cozonacul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra