Crap cu pesto si legume

de mihaelar63 in Retete Delikat, 2 Sep 2018 | 3662 vizualizari

 

Vara cu legume proaspete si condimentele din dotare m-au inspirat la asezonarea acestui crap  proaspat. Norocul meu este ca sotul se ocupa de curatarea , spalarea sau eventuala transare a pestelui sau a carnurilor .
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg crap oglinda
  • 2 linguri de otet
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pesto genovese
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura ierburi cu boia Delikat
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita piper boabe Delikat
  • 1/2 lingurita ienibahar Delikat
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu pesto si legume:

  1.  Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .
  2. Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc .
  3. Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari .
  4. Piperul si ienibaharul se zdrobesc intr-un mojar .
  5. Se razuieste putina coja de lamaie . Miezul se taie cubulete .
  6. Cubuletele de lamie se amesteca cu ulei de masline , usturoi , ceapa si ardei .
  7. Adugati sare , piper si ienibahar .
  8. Cu acest amestec se umple crapul . Introduceti in interior si foile de dafin .
  9. Se pune pestele intr-o tava ceramica .
  10. Presarati pe deasupra cu ierburi cu boia si stropiti cu putin ulei .
  11. Turnati putina apa in tava .
  12. Se da tava cu peste la cuptor pentru 40 minute . Eu am folosit programul special pentru coacerea pestelui .
  13.   La servire decorati cu lamaie si busuioc verde .

                 Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Capul si o parte din coada am folosit la prepararea unei ciorbe de peste .

2

Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .

3

Serviti pestele insotit de garnitura preferata .

4

Noi am avut orez pregatit simplu cu patrunjel verde .

5

Serviti alaturi de crap umplut la masa un vin alb demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu pesto si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor