Crapcean la gratar special pentru Bunica

de Bucataras Medi in Peste, 1 Mai 2011 | 4543 vizualizari

 

George si-a bagar coada in apa si a prins pestele , tot el l-a gratarit ............si eu , si eu?.................eeeeeeeeeeeee, eu am facut garnitura si sosul.
Acest preparat il dedic lui Bunica, careia stiu ca ii place tare mult pestele.
La multi ani, Bunica draga!Te pup si te imbratisez cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati peste
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru sos
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • 1 lingura de mustar cu hrean
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crapcean la gratar special pentru Bunica:

Pestele se curata, se spala , se lasa la scurs si apoi se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust atat pe exterior cat si in interior.Lasam pestii la rece timp in care facem focul pentru gratar.Cand jarul este gata se pun pestii in gratarul dublu , se inchide gratarul,si se aseaza pe jar.Se frig pe ambele parti intorcand gratarul.Cand sunt gata facuti , se deschide gratarul iar pestii se aseaza pe un platou.


Am ales sa servim pestele alaturi de cartofi preparati la Dry cooker si urmatorul sos:cateii de usturoi se curata, se spala si apoi se zdrobesc.Firele de usturoi se curata si ele , se spala si apoi se taie marunt.Intr-un castron amestecam usturoiul zdrobit cu usturoil verde taiat marunt , presaram putina sare, amestecam iar apoi adaugam ulei de masine pana cand se formeaza o pasta.Peste aceasta pasta adaugam o lingurita de mustar cu hrean si amestecam bine.Decojim rosia, o taiem bucatele mici si o adaugam peste amestecul de mai sus.Adaugam si pasta de tomate totodata si apoi zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.Spalam si taiem marunt patrunjelul si asezonam sosul cu el.


Acest sos este delicios iar alaturi de gratarul de peste constituie un prinz minunat.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crapcean la gratar special pentru Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (87)

Sylvia 1

09.05.2011, 12:18

Vai medi ce bunatate si ce prezentare deosebita, felicitarile mele draga mea

gaby_duceag 1

09.05.2011, 18:22

medi, tu n-ai mai gatit nimic?
de-atunci mancati tot din asta?

andreea_angelo 1

13.11.2012, 16:45

cat de bine arata,un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
File merluciu cu garnitura de ciuperci