Creier pane

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 6856 vizualizari

 

Ceva bun de papa cu dedicatie pentru Vladimir - singurul barbat care a rezistat intre noi, care a reusit sa-si castige respect! Bravo! La multi ani!
Noi iubim creierul pane, nu stiu daca lui ii place :)) dar rasfoindu-mi paginile blogului, altceva nu am gasit, nimic dulce, nicio prajiturica, dar vad c-a facut el tort :)) asa ca sper sa fie bine :))

 

INGREDIENTE

O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar :)

  • 500 gr creier porc
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • o lingura smantana
  • un catel de usturoi(optional).
  • ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.

Incingem ulei intr-o tigaie.

Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.

Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.

Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.

Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

diaconta 1

31.10.2011, 20:49

Medi,al meu s-a scurtcircuitat demult oare nu ne ia curentul umbland asa cu ...capul gol?

Bucataras Medi 1

31.10.2011, 20:54

nu stiu Dia, ma duc sa ma controlez

Ina 1

31.10.2011, 21:06

ce bunatate am ratat!
Si de ziua lui Motanel

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creier pane