Creier pane

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 4827 vizualizari

 

Ceva bun de papa cu dedicatie pentru Vladimir - singurul barbat care a rezistat intre noi, care a reusit sa-si castige respect! Bravo! La multi ani!
Noi iubim creierul pane, nu stiu daca lui ii place :)) dar rasfoindu-mi paginile blogului, altceva nu am gasit, nimic dulce, nicio prajiturica, dar vad c-a facut el tort :)) asa ca sper sa fie bine :))

 

INGREDIENTE

O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar :)

  • 500 gr creier porc
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • o lingura smantana
  • un catel de usturoi(optional).
  • ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Spalam creierul.

Il punem la fiert in apa rece cu sare.

Lasam sa fiarba 3-4 minute.

Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.

Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.



Incingem ulei intr-o tigaie.



Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.



Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.



Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).

Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.



Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diaconta 1

31.10.2011, 20:49

Medi,al meu s-a scurtcircuitat demult oare nu ne ia curentul umbland asa cu ...capul gol?

Bucataras Medi 1

31.10.2011, 20:54

nu stiu Dia, ma duc sa ma controlez

Ina 1

31.10.2011, 21:06

ce bunatate am ratat!
Si de ziua lui Motanel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Creier pane