Creier pane de Bucovina

de Larisuu in Porc, 2 Aug 2016 | 484 vizualizari

 

Această rețetă o fac mereu cu drag pentru toată familia și pentru oaspeți deoarece are un grad de dificultate redus.Sper să vă placă și vouă.:*

 

INGREDIENTE

  • 1kg de creier porc
  • sare
  • piper
  • 3-4 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei(pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane de Bucovina:

În primul rând creierul trebuie spălat și pus la fiert cca. 20 de minute cu puțină sare și piper (sau alte condimente care le folosiți ).Cât timp fierbe creierul ,batem ouale bine cu sare și piper apoi punem pe pe o farfurie făina și pe o farfurie pesmetul.

După ce a fiert creierul,îl strecurăm și îl lăsăm la răcit cca.10-15 min. și  îl trecem prin făină,prin ou și apoi prin pesmet.

Puneți uleiul la încins iar apoi când este suficient de fierbinte punem bucățile de creier .Se lasă la foc mediu până prind o custă aurie.Se scot pe servețele abosrbante ca să tragă uleiul.

Se pot face bucați mai mari sau mai mici-depinde de preferințe. 

Sper să vă placă și să aveți poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Nu lăsați creierul foarte mult la fiert că se sfarmă și nu mai prinde forma dorită în pane.

2

Pentru un gust mai accentuat se pot pune condimente și în pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane de Bucovina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Creier pane de Bucovina-0
Creier pane de Bucovina-1
Creier pane de Bucovina-2
Creier pane de Bucovina-3
Creier pane de Bucovina-4
Creier pane de Bucovina-5
Creier pane de Bucovina-6
Creier pane de Bucovina-7
Creier pane de Bucovina-8
Creier pane de Bucovina-9
Creier pane de Bucovina-10
Creier pane de Bucovina-11

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.08.2016, 09:26

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:20

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!