Crema de ciocolata cu capsuni (de post)

de Rocsi in Dulciuri, 10 Apr 2013 | 1570 vizualizari

 

Un desert aromat si la indemana oricui. Cand esti in pana de idei sau se anunta musafiri si nu ai nimic pregatit, poti pune in practica acest desert si cu siguranta o sa le placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml bautura Joya soia de ciocolata
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 6 capsuni
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 10 capsuni
  • 3-4 linguri apa
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata cu capsuni (de post):

Crema de ciocolata:


Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom. Restul de lapte il punem la fiert intr-un ceaun. Cand da in clocot, il tragem de pe foc, incorporam amestecul cu amidon, punem iar pe foc si amestecam continuu pana devine ca o budinca.


Capsunile le spalam, le tamponam cu un servet de bucatarie si indepartam cozile. Pregatim 6 forme mici din silicon de briose, punem cate o lingura de crema de ciocolata, capsunile le asezam cu varful in jos si le acoperim cu restul de crema. Le lasam putin la racorit si le bagam la frigider pana a 2 a zi.


Sosul de capsuni:


Spalam capsunile, indepartam cozile si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o craticioara, punem zaharul si apa. Acest amestec il asezam pe aragaz la foc potrivit cam 1 minut, adaugam amidonul si amestecam pana obtinem un sos grosut apoi il lasam la racorit. Dupa ce crema s-a racit bine, rasturnam pe o farfurie, deasupra venim cu niste sos si servim.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata cu capsuni (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

ionela2682 1

12.04.2013, 16:36

Eu acum vad desertul asta!!Minunat arata Rocsi!!

Rocsi 1

14.04.2013, 23:01

Multumesc Loredana

Rocsi 1

14.04.2013, 23:01

Ionela multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata