Crema de ,,ciocolata,, rapida

de getix in Prajituri, 21 Oct 2014 | 2346 vizualizari

 

,,Toma necredinciosu ; Nu cred pana nu vad cu ochii mei,, sunt vorbe din popor. Cam asa am zis si eu, cand am citit reteta la aceasta crema de ciocolata al lui LA LENA. Asa ca m-am pus pe treaba. Ce a rezultat : o crema densa de ciocolata care se preteaza la orice umplutura.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 1/2 pahar de zahar pudra
  • 250 ml ulei
  • 4 lg cacao
  • 3 lg lapte praf
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • blender
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ,,ciocolata,, rapida:

Intr-un vas cat mai ingust si inalt (cana de la blender este ideal, cine o mai are, ca eu nu o mai am) se pune laptele, zaharul pudra si uleiul.


Blenderul se pune vertical pe fundul vasului si se porneste. Se tine 10 secunde , fara sa-l ridicam.


Dupa cele 10 secunde ridicam usor, putin cate putin pana se incorporeaza tot uleiul.


Se formeaza o crema alba. Oprim blenderul.


Adaugam in vas celelalte ingrediente: cacao, lapte praf, sare, esenta si amestecam usor cu blenderul nepornit pentru a le incorpora in crema alba.


Pornim blenderul si omogenizam bine, pana rezulta o crema densa, lucioasa. Este gata in 5 min.


Apropo : nu are gust de ulei ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ,,ciocolata,, rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

getix 1

22.10.2014, 17:45

Va multumesc fetelor si baietilor,

getix 1

22.10.2014, 17:53

Claudia si eu am fost sceptica la inceput cand am vazut cat ulei cere reteta (http://www.lalena.ro/1018-reteta-Crema-de-ciocolata-in-5-minute-sau-Finetti-de-casa.html), dar am zis sa incerc sa vad ce iese. In reteta originala trebuia 350 ml ulei, dar eu am mai ,,taiat,, din el. Ce pot spune este ca a iesit o crema de cacao foarte buna.Am sa incerc sicu mai putin ulei sa vedem daca iese.
De ce necesita atat ulei, nu stiu sa-ti raspund .

babi5 1

24.10.2014, 18:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si nuci