Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

de Catalina L in Dulciuri, 14 Mai 2017 | 394 vizualizari

 


Astazi in Paraguai se sarbatoreste ziua independentei.
Paraguai, oficial Republica Paraguay este o țară fără ieșire la mare în America de Sud. Este așezată pe malul râului Paraguay, având frontieră cu Argentina spre sud și sud-vest, cu Brazilia spre nord-est și cu Bolivia spre nord-vest. Numele țării semnifică „apa ce merge spre apă”, derivat din cuvintele pará („ocean”), gua („spre”), și y („apa”) din limba amerindiană guaraní.
 
Cu aceasta ocazie va prezint un desert foarte simplu si foarte popular in Paraguai, o crema de lapte fara oua.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-de-lapte-paraguay-crema-de-leche.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon de porumb -maïzena
  • 5 linguri de zahar
  • coja de la o portocala
  • vanillie esenta sau pudra
  • pentru decor:
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena):


Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.


Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.


Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.


Varsati amestecul in laptele fierbinte si amestecati in continuu, la foc mic, timp de 5 minute pana se-ngroasa.


Luati de pe foc si amestecati din timp in timp, pana se raceste.


Cand crema este calduta, varsati-o in pahare sau castronele.


Cand este racita complet, puneti la frigider timp de 2 ore.


Inainte de a o servi, puteti pune un pic de zahar brun deasupra si caramelizati la cuptor (pozitia grill) sau cu un pistolet.


Se poate servi si simpla cu un pic de scortisoara deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.05.2017, 21:25

Vreau si eu ca sigur este foarte buna!

Bya Ralu 1

14.05.2017, 22:18

Super

kytz 1

15.05.2017, 15:20

Seamănă cu budinca noastră, dar sigur e ceva mai ușoară, neavând ouă în compoziție! Eu aș servi o porție aromată cu un lichior sau un vin fin , gen Marsala!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "