Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

de Catalina L in Dulciuri, 14 Mai 2017 | 1335 vizualizari

 


Astazi in Paraguai se sarbatoreste ziua independentei.
Paraguai, oficial Republica Paraguay este o țară fără ieșire la mare în America de Sud. Este așezată pe malul râului Paraguay, având frontieră cu Argentina spre sud și sud-vest, cu Brazilia spre nord-est și cu Bolivia spre nord-vest. Numele țării semnifică „apa ce merge spre apă”, derivat din cuvintele pará („ocean”), gua („spre”), și y („apa”) din limba amerindiană guaraní.
 
Cu aceasta ocazie va prezint un desert foarte simplu si foarte popular in Paraguai, o crema de lapte fara oua.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-de-lapte-paraguay-crema-de-leche.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon de porumb -maïzena
  • 5 linguri de zahar
  • coja de la o portocala
  • vanillie esenta sau pudra
  • pentru decor:
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena):


Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.


Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.


Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.


Varsati amestecul in laptele fierbinte si amestecati in continuu, la foc mic, timp de 5 minute pana se-ngroasa.


Luati de pe foc si amestecati din timp in timp, pana se raceste.


Cand crema este calduta, varsati-o in pahare sau castronele.


Cand este racita complet, puneti la frigider timp de 2 ore.


Inainte de a o servi, puteti pune un pic de zahar brun deasupra si caramelizati la cuptor (pozitia grill) sau cu un pistolet.


Se poate servi si simpla cu un pic de scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.05.2017, 21:25

Vreau si eu ca sigur este foarte buna!

Bya Ralu 1

14.05.2017, 22:18

Super

kytz 1

15.05.2017, 15:20

Seamănă cu budinca noastră, dar sigur e ceva mai ușoară, neavând ouă în compoziție! Eu aș servi o porție aromată cu un lichior sau un vin fin , gen Marsala!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune