Crema de mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Ian 2011 | 1527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • 2 mere
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mere:

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.


Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptelesi vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit se incorporeaza merele pasate.


Compozitia se toarna in forme de silicon/ceramica si se lasa la cuptorul preincalzit aprox 45 min,la foc mediu-mic.Se lasa sa se raceasca si se scot din forme si se lasa la frigider.Se servesc cu caramel.


Caramel:


Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

jolygina 1

21.01.2011, 09:33

buna

mimmi 1

21.01.2011, 22:01

O fac si eu maine,cred ca e delicioasa !

mirela0911 1

21.01.2011, 22:23

si eu care vroiam sa cer doua nu-i nimic, o sa-mi fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana