Crema de mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Ian 2011 | 1404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • 2 mere
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mere:

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptelesi vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit se incorporeaza merele pasate.

Compozitia se toarna in forme de silicon/ceramica si se lasa la cuptorul preincalzit aprox 45 min,la foc mediu-mic.Se lasa sa se raceasca si se scot din forme si se lasa la frigider.Se servesc cu caramel.

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic.

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de mere-0
Crema de mere-1
Crema de mere-2
Crema de mere-3
Crema de mere-4
Crema de mere-5
Crema de mere-6
Crema de mere-7
Crema de mere-8
Crema de mere-9
Crema de mere-10
Crema de mere-11

COMENTARII (19)

jolygina

jolygina 1

21.01.2011, 09:33

buna

mimmi

mimmi 1

21.01.2011, 22:01

O fac si eu maine,cred ca e delicioasa !

mirela0911

mirela0911 1

21.01.2011, 22:23

si eu care vroiam sa cer doua nu-i nimic, o sa-mi fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!