Crema de orez cu lapte

de Rux in Dulciuri, 23 Mar 2016 | 816 vizualizari

 

Simpla si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • 1 cana de lapte
  • vanilie
  • o lingura de apa de flori de portocal
  • un praf de sare
  • o lingurita unt de cocos
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de orez cu lapte:

Orezul se spala se scurge si se fierbe in 3 cani mari de apa, pana ramane aproape fara lichid (atentie sa nu-l ardeti), se da deoparte, se scurge (daca mai aveti ce) si se amesteca cu o cana de lapte, se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote, se adauga zahar, vanilie,  coaja de lamaie , apa de flori de portocal si unt de cocos.

Se pune totul la blender si se mixeaza cateva secunde.

Se toarna in vase si se pune scortisoara deasupra sau dulceata de fructe.

E delicioasa crema!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti desertul de post inlocuiti laptele cu lapte de cocos, de migdale, de caju...sau de orez.... desigur sunt si alte variante....soia, nuci, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de orez cu lapte-0
Crema de orez cu lapte-1
Crema de orez cu lapte-2
Crema de orez cu lapte-3
Crema de orez cu lapte-4
Crema de orez cu lapte-5

COMENTARII (39)

Rux

Rux 1

25.03.2016, 19:49

Rocsi, mersi mult!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 12:38

Rux

Rux 1

31.03.2016, 00:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!