Crema de zahar ars

de deyutzky in Dulciuri, 6 Sep 2011 | 4350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie dr. oetker
  • zahar pentru caramelizat(eu am pus 7 linguri)
  • zmeura pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Ouale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului.

Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul ramas iar cand zaharul s-a caramelizat tapetam peretii oalei.

In craticioara tapetata adaugam compozitia obtinuta anterior si dam la cuptor pt 35-40 de min la foc potrivit.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot