Crema de zahar ars

de mikidaniro in Dulciuri, 21 Mai 2016 | 1339 vizualizari

 

Bine v-am regasit!

 

INGREDIENTE

  • 8-10 oua ( 8 mari sau 10 mici)
  • 1 litru de lapte
  • 450g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta peretii cu zaharul caramelizat.

ATENTIE!!!! CAND ESTE FIERBINTE, ZAHARUL CARAMELIZAT, ESTE MAI PERICULOS DECAT ULEIUL!!!

Apa ajuta zaharul sa nu se arda si sa se caramelizeze frumos.

Pasul 2: Mixam bine ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, apoi turnam laptele caldut amestecat cu esentele.

Pasul 3: Turnam compozitia obtinuta in vasul cu zahar caramelizat si lasat 5 min sa se raceasca, apoi punem totul intr-o tava mai inalta cu apa si bagam in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru o ora sau pana este rumenita frumos pe deasupra. Cand este gata inchidem cuptorul si lasam crema sa se raceasca in cuptor, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:49

Bun venit!

MotanLaOale 1

24.05.2016, 09:07

dantes 1

25.05.2016, 12:45

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L