Crema de zahar ars

de Moni_alex in Dulciuri, 19 Sep 2016 | 2008 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta", in cazul meu - sotul.
Crema de zahar ars este preferata sotului meu si ar manca o cratita odata daca l-as lasa.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua intregi
  • 200 g zahar tos
  • un varf de cutit sare
  • extract de vanilie
  • un litru de lapte cu grasime min. 3,5%
  • 150-200 g zahar tos pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita cu peretii inalti am pus zaharul la caramelizat la foc mic .


Se amesteca ocazional pentru a se topi uniform zaharul. Zaharul trebuie sa devina maroniu fara sa se arda. Dupa ce s-a topi zaharul, se trage cratita deoparte, se inclina si se invarteste astfel incat sa se tapeteze atat peretii cat si fundul cu caramelul. Cratita tapetata cu caramel se lasa la rece pana cand se raceste bine.


Am pus in vasul mixerului 8 oua. Am adaugat zaharul, sarea, extractul de vanilie si am mixat bine cateva minute. Am adaugat treptat laptele rece pana s-a incorporat tot in compozitie.


Am adaugat compozitia in cratita si am pus cratita intr-o tava cu pereti inalti plina pana la jumatate cu apa rece. Crema de zahar ars se prepara la bain marie, nu direct in cuptor.


Am introdus tava cu apa si cu vasul cu crema in cuptorul incins la 180 C. Am lasat crema de zahar ars aproximativ 60 min la foc potrivit, adaugand la fiecare 10 minute cate o ceasca de apa rece astfel incat apa din tava sa nu fiarba.


Dupa ce s-a copt, am lasat crema de zahar ars la racorit la temperatura camerei si apoi am pus-o la frigider pana a doua zi.


A doua zi se desprinde cu un cutit de margini si se rastoarna pe un platou.


Se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu siropul caramel.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru a iesi crema neteda si fina nu se coace direct in cuptor ci intr-o tava cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Catalina L 1

20.09.2016, 15:56

as face si eu yammm

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:12

Rahela Velicu 1

21.10.2016, 14:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema